Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Київські лікарні накрила хвиля самогубств через COVID-19

Коронавірусна інфекція вражає зокрема і судини центральної нервової системи людини.

Фото УП.

Київські лікарні накрила хвиля самогубств через COVID-19

У столичних лікарнях сталося відразу кілька випадків, коли пацієнти з коронавірусом здійснювали суїцид

 20 жовтня з вікна четвертого поверху лікарні №8, у якій зараз борються з COVID-19, вистрибнув 68-річний пацієнт і загинув. Напередодні подібний випадок стався у столичній Олександрівській лікарні – там наклала на себе руки 60-річна жінка. А у вересні в міській лікарні №4 з різницею у день із вікон викинулися двоє чоловіків.

У пацієнтів, які перехворіли на СOVID-19, різко зростають шанси на розвиток хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також шизофренію. 

Реклама Google

Професор, завідувач кафедрою анестезіології та інтенсивної терапії Харківської медакадемії післядипломної освіти Володимир Корсунов каже, що COVID-19 може стати причиною самогубства у цілком здорових людей є те, що коронавірусна інфекція вражає зокрема і судини центральної нервової системи людини. І таких випадків дуже багато у світі.

Міжнародний медичний журнал (видає Оксфордський університет) опублікував статтю «Вплив пандемії СOVID-19 на рівень самогубств». За даними досліджень, існують докази того, що пандемія коронавірусу має глибокі психологічні та соціальні наслідки і збережуться вони, найімовірніше, у найближчі місяці, а то й роки. СOVID-19 пов'язаний із тривогою, страхом зараження, депресією і безсонням як серед звичайних людей, так і серед медиків.

Також підвищений ризик суїциду мають люди, які вижили після цієї хвороби. Особливо ті, хто переніс її важко. Стрес від звістки про діагноз СOVID-19, страх заразити інших, госпіталізація, симптоми, перебування в реанімації, а також можливі економічні труднощі і втрата доходу можуть призвести до розвитку депресії.

У пацієнтів, які перехворіли на СOVID-19, різко зростають шанси на розвиток хвороби Альцгеймера і Паркінсона, а також шизофренію. Такими є результати дослідження групи бразильських вчених, які були опубліковані для обговорення в електронній науковій бібліотеці medRxiv. На думку дослідників, коронавірус викликає загибель нейронів у корі головного мозку. До того ж, навіть у тих, хто переніс хворобу легко і навіть безсимптомно.

Причиною смерті нейронів мозку є низький рівень насичення крові киснем, що шкодить мозку.

Джерело: Обозреватель.
Telegram Channel