Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Чи буде відділення гемодіалізу у Любешівській лікарні

Для хворих лише з цією процедурою можливе повноцінне життя.

Фото: interfax.com.ua.

Чи буде відділення гемодіалізу у Любешівській лікарні

Гемодіаліз - це процедура очищення крові від токсинів, шкідливих речовин і, яка необхідна для людей, чиї нирки взагалі не працюють

Через ниркову недостатність хворі змушені кілька разів на тиждень отримувати процедеру гемодіалізу. І хворим необхідно щоразу долати довгий шлях до найближчого гемодіалізного відділення.

«Під час робочих зустрічей на Любешівщині жителі вимагали допомогти у вирішенні питання щодо створення відділення гемодіалізу на базі Любешівської центральної районної лікарні», - пише у фейсбуці народний депутат України Ірина Констанкевич.

Якщо людина з хронічною хворобою нирок отримує регулярний та якісний діаліз, то вона здатна жити повноцінним життям, працювати, займатися спортом.

За її словами, хворі вимушені їхати до Каменя-Каширського чи Маневич, аби проходити процедуру гемодіалізу. І це створює ряд незручностей з доїздом, люди змушені витрачати кошти на проїзд.

«Скерувала депутатське звернення до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка з проханням розглянути можливість створення відділення гемодіалізу у Любешівській ЦРЛ та передбачити необхідне фінансування на матеріально-технічне та кадрове забезпечення.

Якщо людина з хронічною хворобою нирок отримує регулярний та якісний діаліз, то вона здатна жити повноцінним життям, працювати, займатися спортом», - зазначає Ірина Констанкевич.

 

 

Telegram Channel