Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
В Єгипті акула напала не лише на українських туристів: нові деталі інциденту

Нові деталі трагедії в Єгипті.

Фото 24 канал.

В Єгипті акула напала не лише на українських туристів: нові деталі інциденту

Чоловік втратив ногу

Снорклінг в єгипетському заповіднику Рас-Мохаммед закінчився погано не лише для української сім'ї. Від укусів акули постраждав ще й місцевий гід, який супроводжував мандрівників 25 жовтня. Лікарі ампутували йому ногу.

Загалом 25 жовтня акула напала на трьох людей: мати та сина з України й місцевого гіда. Про це повідомив голова агентства з охорони природи Міністерства навколишнього середовища Мохамед Салем, пише 24 канал з посиланням на Egypt Today.

Чиновник пояснив, що під час нападу акули гід почав кричати й на його крики прибув катер служби безпеки, який врятував їх. Попереднє розслідування міністерства показало, що на туристів напала 2-метрова довгокрила акула. Вона є однією з найбільш небезпечних для дайверів. 

В Єгипті є один із 30 найбільш відомих у світі видів акул, які нападають на людей

 

«В Єгипті є один із 30 найбільш відомих у світі видів акул, які нападають на людей»,
– зазначив міністр. Після інциденту влада тимчасово закрила територію національного парку Рас-Мохаммед, а також кілька готельних пляжів в Шарм-ель-Шейху.

Нагадаємо, інцидент трапився 25 жовтня під час снорклінгу у Червоному морі. Акула напала на хлопчика та його матір  

 

 

Одразу після нападу трьох постраждалих доставили в медичний центр Шарм-ель-Шейху. Наразі всі троє перебувають у стабільному стані. Дитині довелося ампутувати руку, хлопчик перебуває у реанімації, а місцевий гід внаслідок нападу акули втратив ногу.  Найменше постраждала мати хлопчика – вона отримала глибокі рани від укусів, однак її вже перевели до стаціонарної палати
 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel