Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Глобальний виклик сьогодення − збереження енергії

480351583

invest to energy concept

RomoloTavani

Глобальний виклик сьогодення − збереження енергії

Людство завжди відчуває потребу у пошуку ефективних шляхів накопичення енергії і використання її тільки з появою потреби. Наші електромережі не зовсім функціональні у цьому плані, адже електроенергія «працює» по принципу: її приплив повинен завжди рівнятися відтоку»

Навантаження здійснюється по добовому і тижневому циклах і підвищений його рівень спостерігається зимою, коли світловий день скорочений. Для того, щоб урегульовувати подачу струму в мережу, потрібно змінювати обсяг компонентів, що спалюються на газових та вугільних електростанціях. Тому даного типу енергомережа постійно знаходиться на межі між кількістю виробленої енергії і кількістю затребуваної споживачами. Цей баланс не дозволяє їм працювати в оптимальному режимі, спостерігаються перевантаження і коливання електроенергії, що приносить великі незручності і збитки підприємствам і приватним споживачам. В загальному ракурсі система енергозабезпечення України дорога. У наших комунальних платіжках наразі ми бачимо доволі кругленькі суми. Якщо вас цікавить, як зробити їх трохи меншими, - перейдіть за цим посиланням: https://megawatt.com.ua/.

Накопичення енергії: нові проекти

Зараз розвиваються такі технології СНЕ як твердо тільні, проточні акумулятори;  системи, що використовують енергію обертання і стисненого повітря насосні гідроакумулювальні електростанції; гравітаційні накопичувачі енергії; пристрої, що зберігають енергію на основі  використання  газів – водню, біометану.

Сонячні і вітряні електростанції працюють в залежності від створених погодних умов. Відновлювальна енергія вигідна і дешева, але накопичувати її доволі складно. Хоча світова енергетична система впевнено крокує по цьому шляху:

  • «SunPower» - лідер в сфері глобальних сонячних інновацій, наразі займається розробкою акумуляторних систем для генерації сонячної енергії. Системи інтегровані з високоінтелектуальним програмним забезпеченням і гарантують сонячним панелям високу продуктивність. Вони малозатратні в установці і зручні в обслуговуванні. Це вигідна пропозиція для приватних домогосподарств і комерційних будівель.
  • Ізраїльська компанія «SolarEdge» також розробила оптимізатори електроенергії, високоефективні сонячні перетворювачі і створила веб-платформи для моніторингу рівнів напруги модулів і виявлення несправностей у мережі.
  • Компанія «Tesla» створила для сонячних електростанцій побутового призначення інноваційний акумулятор «Powerwall»,  що може забезпечувати резервне живлення  приватного будинку. Найвідоміший у світі акумулятор може також підключатися і до автомобілів, виконуючи функцію зарядки. А  в Південній Австралії  два роки тому компанія відкрила найбільшу в світі мережу літій-іонних батарей.
  • Німецька фірма «Siemens Energy» із норвезькою компанією «EnergyNest» уклали договір про вигідне партнерство. Вони розпочали розробляти модульні системи, в яких можна зберігати енергію.  Так звані бетонні акумулятори зможуть працювати від поновлюваних джерел енергії або від тепла. Всередині кожного накопичувача енергії знаходиться циліндр, в який по трубах буде надходити енергія. Така накопичувальна батарея може розвантажити енергосистему в години « пік». Пропозиція зацікавить багатьох підприємців і дозволить істотно економити ресурси.
 

 Глобальний виклик сьогодення - збереження енергії - відчула на собі і Україна. За даними Укрінформу у Вінницькій області на базі агроіндустріального холдингу «Миронівський хлібопродукт» розпочинається реалізація проєкту «Energy Storage», будується акумуляторна система накопичення електричної енергії.

Telegram Channel