Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
«Валідатори не працюють!»: що думають лучани про нові тролейбуси (Фото)

Як ставляться лучани до нового транспорту?

Фото volyn.com.ua.

«Валідатори не працюють!»: що думають лучани про нові тролейбуси (Фото)

У рамках виконання угоди з Європейським банком реконструкції та розвитку, представники компанії «Богдан Моторс» офіційно передали керівництву Луцької міської ради перші два тролейбуси із замовлених двадцяти дев’яти, які вже курсують містом

Зазначається, що нові 12-ти метрові тролейбуси з пониженим рівнем підлоги набагато кращі за попередні, адже мають поліпшені характеристики та сучасне програмне забезпечення. Для водіїв керування тролейбусом буде безпечним і комфортним, бо через встановлені відеокамери вони зможуть бачити все, що відбувається в салоні. Окрім того, такі тролейбуси мають значно менші експлуатаційні видатки, вони зручніші для пасажирів, і за технічними характеристиками більш привабливі для міського комунального підприємства.

Таке враження ніби валідатори не працюють взагалі! Спочатку може здається, що то з карткою проблема, але ж не в поливини пасажирів?

Що про новий транспорт думають пасажири?

Багато лучан на запитання, чи подобається їм такий транспорт, із захопленням говорили про його плюси. Наприклад, пані Галина каже, що тролейбус обожнює.  Щовечора, повертаючись з роботи, поспішає саме на нього:

– О 20:00 тролейбус завжди на моїй зупинці, а це означає, що по графіку їзде! І валідатори дуже зручно розташовані: тепер в дверях ніхто не застрягає, бо він всередині салону. Ще й сходинок нема, дуже зручно, особливо для пенсіонерів!

Пасажирка Лариса теж новими машинами захоплюється. Каже, що вони дуже комфортні, але от для чого функція зарядки телефону до кінця не розуміє: «Думаю це не дуже важливо для населенння, я ж недовго їду, коли його заряджати?».

Серед пасажирів тролейбуса знайшлися й ті громадяни, які висловлювалися не дуже позитивно. Корінна лучанка пані Ольга обурюється такій реакції місцевих жителів на нові тролейбуси, мовляв, з їх появою проблеми ж не зникли. Тому, каже, що рух транспорту в місті зовсім непродуманий:

«Крім тролейбусів нічого більше не бачу. Де розумні зупинки? Нема, бо поламалися, а гроші в них вклали! Я навіть не знаю коли він буде їхати той тролейбус, бо графіка теж нема. Кому пощастило, той відслідкував... А ще, чому я картку на проїзд не можу купити на зупинці? Це все елементарні речі, а в реальності тільки оці дві машини».

Претензії у пасажирів є й до валідаторів. Кажуть, що біля них майже завжди скупчуються люди, бо не можуть оплатити проїзд. Дехто навіть, дратуючись, після чергової спроби сплатити карткою, просто заходить у салон.

– Таке враження ніби валідатори не працюють взагалі! Спочатку може здається, що то з карткою проблема, але ж не в поливини пасажирів? – бідкається лучанка Мирослава.

Нові тролейбуси курсують містом вже восьмий день. І хоча в лучан щодо технічних характеристик та організації руху машин думки різняться, більшість пасажирів щиро переймається, аби їх не понищили вандали. Завідувучка складу зі збуту цих тролейбусів Людмила Горецька каже, що хвилюється найбільше, бо туди вкладена праця її колективу.

– Він має автономний хід, сам може їхати 5 кілометрів, комфортний, а ще їх буде 29! Але ж в нас такий народ, що все нищить. Дівчата в цеху, коли ці тролейбуси виготовляли, казали так: «Як зайдем у наш новий тролейбус і там будуть смітити чи нищити його, то будемо сваритися!». Словом, надіюся, що лучани віднесуться до цього відповідально...

Нагадаємо, у Піщі Шацького району нова амбулаторія.

 

 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel