Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині три районки хочуть перепрофілювати у коронавірусні шпиталі. Луцький пологовий під питанням

Луцький пологовий і ковідний шпиталь.

Фото Район. Луцьк.

На Волині три районки хочуть перепрофілювати у коронавірусні шпиталі. Луцький пологовий під питанням

МОЗ також вирішує, чи бути ковідному госпіталю в Луцькому пологовому

Міністерство охорони здоров'я станом на 30 жовтня ще не погодило розміщення тимчасово коронавірусного госпіталю в акушерському відділенні Луцького пологового будинку. Перепрофілювати у міністерстві пропонують три районні лікарні на Волині.

Як розповіла Суспільному виконувачка повноважень начальниці обласного управління охорони здоров'я Людмила Тимощук, - «поки все на рівні перемовин».

Минулого тижня МОЗ на державній комісії з ТЕБ та НС запропонувало Волині перепрофілювати у тимчасові коронавірусні шпиталі ще три лікарні: Луцьку, Ківерцівську та Іваничівську центральні районні лікарні.

 «Поки все на рівні перемовин».

 

За словами Людмили Тимощук Луцька районна влада не погодилася на перепрофілювання ЦРЛ. «Будемо значить обговорювати питання про часткове перепрофілювання якогось із відділень», – каже виконувачка обов'язків начальниці обласного управління охорони здоров'я.

 

 

Місцева влада в Іваничівському та Ківерцівському районах ще не дала відповіді на пропозицію МОЗ.

Нагадаємо, в акушерському відділенні пологового вже майже завершилися роботи з облаштування ліжкомісць для недужих на коронавірусну інфекцію. У тимчасовому шпиталі передбачили 250 ліжок. Нині до них проводять кисневі точки.

«В нас справжня війна з коронавірусом. В будь-який момент може постати питання куди госпіталізовувати хворих на коронавірус», - розповіла Людмила Тимощук. З її слів найбільш заповненні ліжкомісця саме у лікарнях Обласного центру. Станом на ранок 30 жовтня в Обласній клінічній лікарні зайняті 129 ліжок зі 177. 113 пацієнтів отримують кисневу терапію.

Нині триває процес збільшення кількості кисневих точок у 18 медзакладах області, які передбачені для госпіталізації недужих на коронавірус. Як розповіла Людмила Тимощук, цього тижня обласне управління охорони здоров'я зіштовхнулося з новою проблемою - затримка поставок кисневих концентратів і бочок.

Telegram Channel