Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Як за допомогою смартфону виявити підробний алкоголь

Якщо інформації про виробника з QR-коду немає – це є 100% свідченням того, що алкоголь підробний.

Фото medium.com.

Як за допомогою смартфону виявити підробний алкоголь

Зіставлення інформації з QR-коду та штрих-коду акцизної марки є надійним способом перевірки оригінальності алкогольної продукції

Експерт з питань податків Ілля Несходовський розповів, як за допомогою смартфону можна відрізнити справжній алкоголь від підробки. Про це повідомляє УНН, пише agronews.ua.

Головне – мати на смартфоні додаток, який зчитує QR-коди. Коли ви зіскановуєте його телефоном — вас переводить на вебресурс для миттєвої перевірки марки. Тобто буквально за кілька секунд ви можете отримати інформацію про суб’єкт господарювання, який отримав марку акцизного податку.

«Саме за допомогою QR-коду, розміщеного на акцизній марці пляшки, споживач може виявити підробку, скориставшись телефоном. Головне – мати на смартфоні додаток, який зчитує QR-коди. Коли ви зіскановуєте його телефоном — вас переводить на вебресурс для миттєвої перевірки марки. Тобто буквально за кілька секунд ви можете отримати інформацію про суб’єкт господарювання, який отримав марку акцизного податку», – розповів експерт.

Зіставлення інформації з QR-коду та штрих-коду акцизної марки є надійним способом перевірки оригінальності алкогольної продукції та уникнення підробок.

«Якщо такої інформації немає – це є 100% свідченням того, що алкоголь підробний, акцизна марка є підробною й алкоголь нелегальний. Якщо акцизна марка є, то, відповідно, ви бачите, яка юридична особа її отримала», – розповів Несходовський.

Telegram Channel