Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Про них казали «нерозлийвода»

Щасливий шлюб полягає у відсутності навіть маленьких суперечок.

Фото siniykit.kiev.ua.

Про них казали «нерозлийвода»

Секрет щасливого шлюбу

Ця пара прожила разом уже більше 60 літ. Про них казали «нерозлийвода». Вони все робили разом. Говорили між собою про все на світі. І тільки один секрет був у жінки: всі ці роки вона просила чоловіка ніколи не чіпати стару взуттєву коробку, яка лежала на верхній полиці шафи. Всі його питання про цю загадкову річ залишалися без відповіді. З часом чоловік забув про секрет дружини і більше не згадував про це. Але одного разу жінка сильно захвopіла. Лікарі сказали, що жити їй залишилося недовго.


Чоловікові довелося доглядати за нею, самому готувати і прибирати в домі. І під час одного з таких прибирань він натрапив на цю коробку і приніс її до ліжка вмиpаючої дружини. Коли старий відкрив коробку, то побачив, що всередині лежали дві в’язані ляльки та пачка грошей на суму 95 000 доларів.

Коли старий відкрив коробку, то побачив, що всередині лежали дві в’язані ляльки та пачка грошей на суму 95 000 доларів.

Він довго не міг повірити своїм очам, а коли прийшов до тями, то став кричати на дружину, вимагаючи пояснень.
— Коли ми з тобою тільки одружилися, — почала розповідати та, — моя бабуся поділилася зі мною секретом довгого і щасливого шлюбу. Вона сказала, що він полягає у відсутності навіть маленьких суперечок, і порадила кожен раз, коли я буду на тебе сердитися, просто промовчати і в’язати гачком ляльку.

Це так зворушило дідка, що з його очей полилися сльози. Дружина справді ніколи не перечила йому, жодного разу не кричала і не сперечалася. До того ж у коробці лежало тільки дві ляльки, а це значить, що вона сердилася на нього лише кілька разів за довгі 60 років життя. Чоловік не міг передати словами свого щастя…

— Хороша моя, — звернувся він, — я ніколи не здогадувався про це, але тепер з ляльками мені все зрозуміло. Але що скажеш про гроші? Звідки вони в тебе?
— А–а-а–а… — протягнула жінка, — гроші… Їх я зібрала від продажу всіх інших ляльок.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel