Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Зараження норок коронавірусом сталося ще в п’яти країнах

Ймовірно, від мутованого коронавірусу, який передається від норок, доведеться розробляти нову вакцину.

Фото Главком.

Зараження норок коронавірусом сталося ще в п’яти країнах

ВООЗ підтвердила сприйнятливість норок до коронавірусу, що робить їх небезпечними для людей

Зараження норок новим коронавірусом відбулося ще в п’яти країнах крім Данії – в Нідерландах, Іспанії, Швеції, Італії та США. Про це пише повідомляє Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

6 листопада стало відомо, що жителі Данії масово заразилися коронавірусом, який мутував у норок.

Реклама Google

Експерти відзначають, що коронавірус в основному передається між людьми під час близького контакту. Однак зафіксовані випадки, коли передача вірусу відбувалася між людьми й тваринами. Як повідомляє ВООЗ, норки заражаються від інфікованих коронавірусом людей. Ці тваринки, своєю чергою, передають вірус один одному і становлять загрозу для людини.
6 листопада стало відомо, що жителі Данії масово заразилися коронавірусом, який мутував у норок. Варіанти вірусу норок були виявлені за період з 8 червня по 18 жовтня у 214 осіб. Водночас небезпечний штам, через який в Данії планують вбити 17 мільйонів норок, знайшли у 12 осіб.
Раніше уряд Данії оголосив про закриття Північної Ютландії та заборонив жителям залишати територію регіону для того, щоб зупинити поширення нового типу коронавірусу, виявленого у норок. З 7 листопада в області повністю закриють ресторани, кафе і паби, однак на винос закладу зможуть працювати. Також закривається громадський транспорт, що курсує між сімома муніципалітетами. Крім того, школярі 5-8-и класів і студенти вузів з 9 листопада перейдуть на дистанційне навчання.
5 листопада в Данії вирішили знищити всіх норок на звірофермах для запобігання поширенню мутованого коронавірусу. У цих тварин виявили інфекцію, яка поширюється на людей і сприяє ослабленню здібності до утворення антитіл.
Данія є одним з найбільших експортерів хутра норки у світі. На частку кооперативу Kopenhagen Fur, що об’єднує 1500 данських виробників припадає 40% світового виробництва норки. Велика частина його експорту йде в Китай і Гонконг.

 

Джерело: Главком.
Telegram Channel