Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Штрафи за відсутність масок: кого і де – не штрафуватимуть

Кого і де штрафуватимуть.

Фото з відкритих джерел.

Штрафи за відсутність масок: кого і де – не штрафуватимуть

Міністр юстиції прокоментував прийнятий Верховною Радою 6 листопада закон про штрафи для громадян за відсутність маски в громадських місцях і транспорті

Міністр юстиції Денис Малюська заявляє, що набрання чинності новим законом про штрафи за порушення карантину в Україні за відсутність маски на вулиці штрафувати не будуть.

Про це він сказав у своєму відеозверненні у фейсбуці.

За словами міністра, також не штрафуватимуть неповнолітніх.

 

Штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також за неносіння маски на вулиці.

Малюська вважає, що штрафи від 17 до 34 тис.грн за порушення будь-яких правил карантину були несправедливими, оскільки не всі порушники могли їх сплатити. Він нагадав, щоб врегулювати ці питання, 6 листопада Верховна Рада ввела штрафи для громадян за відсутність маски в громадських місцях і транспорті в розмірі від 170 до 255 грн.

«При цьому застосування такого штрафу буде швидким: його накладатимуть поліцейські, представники санітарно-епідеміологічної служби або органів місцевого самоврядування відразу ж на місці. Зауважу, що такі штрафи не будуть застосовуватися до неповнолітніх, а також за неносіння маски на вулиці», - поясни міністр юстиції.

Нагадаємо,  6 листопада Верховна Рада прийняла урядовий закон про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання розповсюдженню COVID-19 (№ 3891).

 

 

Зокрема, законом встановлюється, що перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без одягнених засобів індивідуального захисту, у тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно, тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 170 до 255 грн).

 

Джерело: УНІАН
Telegram Channel