Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Це буде дуже несподівано: інфекціоніст дав прогноз щодо введення повного карантину в Україні

Локдаун.

Фото ілюстративне.

Це буде дуже несподівано: інфекціоніст дав прогноз щодо введення повного карантину в Україні

Лікар описав плачевну ситуацію в українських лікарнях

Попри введення в Україні карантину вихідного дня для стримування стрімкого поширення коронавірусної інфекції, існує висока ймовірність введення повного локдауну.

Таку думку в ефірі Апостроф Live висловив лікар-інфекціоніст та стратег Вадим Арістов.

Він вважає, що політична опозиція вже загнала владу в такий глухий кут, коли вона не може ввести локдаун, як це робиться в Європі, і не може говорити, що проблема відсутня. Саме виходячи з цього виникла ідея карантину вихідного дня. Однак ймовірність введення локдауну медик оцінює, як цілком реальну.

Зараз медиків, що працюють стає все менше. Хтось хворіє і помирає, хтось не витримує цього тиску і йде з цієї роботи.

«Я думаю, що це рішення ухвалить безпосередньо президент Зеленський і це буде дуже несподівано. Поки є вказівка всім сказати, що його немає, щоб ніхто не міг підготуватися», - відповів він на питання про можливість введення жорсткого карантину.

Арістов описав плачевну ситуацію в українських лікарнях: «Зараз медиків, що працюють стає все менше. Хтось хворіє і помирає, хтось не витримує цього тиску і йде з цієї роботи. До того ж, сусідні країни починають полегшувати в'їзд і легалізацію українських медиків. Польща розглядає такий закон. Якщо ми не подбаємо, щоб в лікарнях було досить надходжень, то там просто все зникне «, - сказав він.

 

 

За словами інфекціоніста, на початку пандемії, навесні, в Україні було підготовлено для хворих Covid-19 13 тисяч ліжок, а зараз вже 28 тисяч заповнені.

«Ці додаткові ліжка – це місця, де людина може почекати, поки інший або вилікується якимось дивом, або ... Це ліжко без кисню, без кваліфікованих традицій лікування інфекційних хвороб. Це лікарі, які роблять все можливе, навчаючись на ходу» , - додав він.

Арістов наголосив, що медики все більше виснажені. До цього призводить і робота в екстремальному режимі в захисному обладнанні і те, що лікарі нерідко «вибувають з ладу», отримавши інвалідність або суттєві проблеми зі здоров'ям.

«Якщо ми будемо годувати рестораторів або власників спортзалів, знищуючи як клас медичних працівників, то така нація не зможе довго існувати», - заявив медик.

Джерело: Апостроф
Telegram Channel