Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Вдвічі впала виручка: після ОДА ресторатори пішли пікетувати управління поліції (Фото)

Мітинг рестораторів.

Фото ІА Волинські новини.

Вдвічі впала виручка: після ОДА ресторатори пішли пікетувати управління поліції (Фото)

Кажуть, виручка у ресторанів упала вдвічі

Працівники волинських ресторанів і кафе від Київського майдану пройшли проспектом Волі до будівлі Головного управління Нацполіції у Волинській області. Вони вимагають скасувати обмеження в роботі ресторанів і кафе, а також протестують проти введення карантину вихідного дня.

Як повідомляє ІА Волинські новини, до стін управління поліції представники ресторанного бізнесу прийшли, аби передати звернення до міністра МВС України Арсена Авакова.

Луцький ресторатор Роман Хорзов зазначив, що працівники вийшли, аби відстоювати свої права: «Ми підготували звернення, яке тільки за день зібрало 7 тисяч підписів», – сказав він і додав, що мітингарі поважають поліцію, тому акція носила мирний характер. Він нагадав про пресинг, який переживають ресторатори зі сторони поліції, та наголосив, що ресторани і кафе дотримуються всіх карантинних вимог. Ресторатори просять передати листи до нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

Протестують проти карантину «вихідного дня», бо вихідні – це час, коли можна заробити.

Начальник ГУНП Волинської області Юрій Крошко прийняв звернення, однак зазначив, що рішення про обмеження приймає не поліція, а держкомісія ТЕБ та НС.

«Весь світ потерпає від пандемії коронавірусу і несе збитки», – сказав Юрій Крошко та додав, що, на жаль, у заклади люди заходять без масок.

Представники мережі піцерій «Теревені» Богдан Базилюк та ресторану «Корона Вітовта» Олег Іванюк, своєю чергою, наголосили, що порівняно з минулим роком виручка закладів упала вдвічі, а молодь може втратити роботу.

«Люди приходять і питають: а де наші гроші? А грошей немає... Вихідні – це час, коли можна заробити», – пояснили вони.

Та закликали правоохоронців віднестися до працівників ресторанів і кафе з розумінням. Водночас підкреслили, що усвідомлюють те, що країна не допоможе їм фінансово, тому висловили прохання хоча б дозволити нормально працювати.

 

Нагадаємо, сьогодні тисячі працівників кафе та ресторанів у Луцьку вийшли на протест проти карантинних обмежень, які суттєво вдарили по галузі. За словами мітингарів, багато людей зараз втрачають роботу, змушені закривати свій бізнес і, як наслідок, держава несе бюджетні втрати. До протестувальників вийшов представник ОДА та запросив ініціативну групу на переговори. Луцькі ресторатори передали ноту протесту представникам Волинської облдержадміністрації. Це звернення, яке підписали 7 тисяч осіб, передадуть прем’єру.

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: ІА Волинські новини.
Telegram Channel