Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Глава Офісу Президента веде в Раді переговори щодо відставки Венедіктової з поста генпрокурора, – ЗМІ

Під генпрокуроркою захиталося крісло?

Фото slovoidilo.ua.

Глава Офісу Президента веде в Раді переговори щодо відставки Венедіктової з поста генпрокурора, – ЗМІ

Зараз на час коронавірусу процес призупинений, але, очевидно, після одужання, Єрмак докладе всіх зусиль, щоб винести питання на голосування в зал

Глава Офісу Президента Андрій Єрмак веде переговори в парламенті за відставку Генерального прокурора Ірини Венедіктової. 

Про це на своїй сторінці в фейсбуці повідомив головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

«Імовірність звільнення Венедіктової з ініціативи Банкової, звичайно, висока. Єрмак не діє без підтримки Зеленського, тож «слуги» дадуть багато голосів. А добрати серед депутатських груп і фракцій скільки забракне, теж можна без проблем - це значить отримати можливість позакривати різні незручні кримінальні справи, під таке завжди знайдуться охочі. Хто буде висунутий у нові Генпрокурори поки не озвучується, але від якої групи впливу буде кандидат, вже ясно.

Єрмак і Портнов зазнали поразки, спробувавши швидко призначити свого прокурора САП і звільнити директора НАБУ, і зараз розраховують отримати контроль за антикорупційними органами.

Єрмак діє спільно зі своїм найближчим зараз соратником Андрієм Портновим, який зумів призначити свого протеже Олега Татарова на посаду заступника голови ОП з правоохоронних органів. Також Єрмак і Портнов пролобіювали у Зеленського призначення на посаду в.о. голови Державного бюро розслідувань Олексія Сухачова, і звільнення з ДБР людини Венедіктової - заступника голови ДБР Бабікова. А тепер вони мають намір прибрати до рук і посаду Генпрокурора. Єрмак і Портнов зазнали поразки, спробувавши швидко призначити свого прокурора САП і звільнити директора НАБУ, і зараз розраховують отримати контроль за антикорупційними органами, а також за діяльністю МВС, отримавши в свої руки ГПУ.

Читайте також: Порошенко росте, Зеленський знижується – оприлюднені свіжі рейтинги.

Все це ще раз показує наскільки хаотичне уявлення у президента Зеленського про правоохоронну діяльність. Так, загалом, президент у своєму посланні Верховній Раді чесно сказав, що не розуміє, чому не дають результат його правоохоронці. Зеленський змінює нові обличчя на посадах, при цьому відповідальності за обіцяні посадки корупціонерів і попередників все менше, силова вертикаль держави все слабшає і слабшає. З якої причини призначили Рябошапку, які завдання йому поставили, чому звільнили? Президент не оприлюднив. Чому призначили Венедіктову, які завдання, чому збирають голоси за звільнення? Президент не оприлюднив. Зеленський створює атмосферу в своєму оточенні постійної війни всіх проти всіх, постійних інтриг, де немає раціональної логіки, немає послідовності, де ніж в спину можуть вставити будь-кому. Найважливіше в системі Зеленського - не те, як ти працюєш, а як часто ти можеш нашіптувати президенту на вухо. Замість публічної політики, політики принципів і правил, Зеленський все глибше занурюється в палацові інтриги, і занурює владу в коаліції, змови і кулуарні домовленості, упускаючи її тим самим зі своїх рук», – розповів Бутусов.

Telegram Channel