Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Глава МОЗ натякнув, що українцям треба потерпіти з карантином до квітня

Потерпимо до квітня?

Фото Української Правди.

Глава МОЗ натякнув, що українцям треба потерпіти з карантином до квітня

Буде важко, але треба

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов припускає, що найважчий період в плані епідемії COVID-19 буде тривати до квітня.  

 Про це глава МОЗ сказав на ранковому брифінгу 12 листопада, пише Українська Правда.

За словами міністра, цю хвилю епідемії коронавірусної хвороби не вдасться пройти легко, але потрібно вберегти медичну систему від колапсу, коли лікарні не зможуть приймати хворих із коронавірусом. А для цього потрібно зменшити кількість соціальних контактів. 

Буде важко – весь цей період від сьогодні. Але треба.

Він закликав дотримуватися запроваджених 11 листопада «карантину вихідного дня» та епідемічних обмежень на решту 5 днів. 

 «Дуже важливо цього дотримуватися від початку й до кінця. Шановні українці, будь ласка, дотримуйтеся всіх цих правил. Давайте пройдемо – важко, я не обіцяю, що буде легко: буде дуже важко – весь цей період від сьогодні і, я думаю, що до квітня, мабуть. Але ми точно можемо його пройти і точно можемо це зробити», – звернувся він.

Реклама Google

 

Нагадаємо: За минулу добу у світі було підтверджено понад 613 тисяч нових випадків захворювання на COVID-19, від ускладнень померли 10 180 хворих. Україна за кількістю нових хворих за добу була на 13-му місці у світі, за числом летальних випадків – на 17-му.

Джерело: Українська Правда.
Telegram Channel