Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Карантин вихідного дня: чи відбуватимуться в церквах богослужіння

Чи відбуватимуться богослужіння?

Фото ілюстративне.

Карантин вихідного дня: чи відбуватимуться в церквах богослужіння

Степанов акцентував, що дуже важливо зменшити контакти і ланцюг передачі інфекції

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі каналу «Україна 24» заявив, що нові карантинні обмеження мають бути єдиними для всіх, а влада не продовжуватиме карантин вихідного дня, якщо ситуація покращиться.

Зокрема, Степанов нагадав, якою є мета нових обмежень.

«Нам дуже важливо зменшити контакти, ланцюг передачі інфекції. Ми розуміємо, що якщо люди на вихідні максимум, куди можуть піти – це за продуктами харчування, або піти погуляти на вулицю, таким чином, контакти між людьми будуть мінімальними у ці дні», - зазначив він.

 Чи правда, що церквам дозволили не дотримуватися карантину вихідного дня?

 

Міністр також відповів на запитання, чи правда, що церквам дозволили не дотримуватися карантину вихідного дня.

«Питання справедливості – найголовніше. Я достатньо жорстко відреагував на розміщений у соцмережах пост «Епіцентру» (про те, що в магазинах мережі «запроваджують 72-годинну п'ятницю» - Ред.). Я вважаю, що впроваджені в країні заради збереження здоров’я та життя обмеження мають бути однаковими (для всіх – Ред.)... У нас встановлено, що будь-які заходи можуть проводитися (за участі – Ред.) не більше 20 осіб, з використанням засобів індивідуального захисту та дотриманням соціальної дистанції. Це стосується і церков», - заявив міністр.

За його словами, впроваджуючи нові обмеження, влада орієнтується на кількість людей, які захворіли.

«Якщо такі заходи стримують зростання, ніхто не буде тримати людей в додаткових обмежувальних заходах, якщо не буде потреби. Зараз ми плануємо на три тижні, і будемо дивитися на динаміку. Одразу, після перших вихідних, зрозуміло, не можна буде сказати, як вони спрацювали, треба, щоб пройшов невеличкий час», – зауважив він.

 

Джерело: Україна 24
Telegram Channel