Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Оштрафували волинянина, який мало не переорав дорогу трактором

Тракторист зруйнував дорогу.

Фото з відкритих джерел.

Оштрафували волинянина, який мало не переорав дорогу трактором

За зруйновану дорогу чоловік заплатить 760 гривень

Мешканець Іваничівщини, здійснюючи оранку паю трактором, переорав узбіччя та пошкодив ділянку дороги на автодорозі смт. Локачі-Павлівка. За це суд призначив чоловіку штраф.

Про це йдеться в постанові Іваничівського районного суду, пише «Буг».

18 вересня о 14:00 по автодорозі смт. Локачі-Павлівка чоловік на тракторі Т-40, здійснюючи оранку паю, переорав узбіччя та виніс землю і щебінь на проїжджу частину, чим здійснив пошкодження дороги та не вжив заходи щодо усунення пошкоджень.

Своїми діями тракторист порушив п.1,5 ПДР та вчинив правопорушення, передбачене ст. 139 ч. 1 КУпАП. 

Переорав узбіччя й виніс землю і щебінь на проїжджу частину, чим пошкодив дорогу та не вжив заходи щодо усунення пошкоджень.

 

В судовому засіданні чоловік свою вину не визнав та пояснив, що дійсно того дня здійснював оранку паю, однак узбіччя не переорював. За його словами, з борон плуга випало зілля, яке потрапило на узбіччя, а не на саму проїжджу частину.

Врешті, розглянувши усі матеріали справи, суд визнав тракториста винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 гривень. Також чоловік сплатить в дохід держави судовий збір в розмірі 420 гривень.

Джерело: Інтернет-видання "Буг".
Telegram Channel