Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Викладачка дитсадка цькувала трирічного хлопчика (Відео)

Після інциденту жінка звільнилася.

Фото kolo.news.

Викладачка дитсадка цькувала трирічного хлопчика (Відео)

Запис викликав бурхливе обговорення в соціальній мережі

Уже другий день в мережі фейсбук обговорюють відео, яке виклала матір трирічної дитини, де вихователька кричить та силою вдягає штани на її сина.

Випадок стався у селі Велика Бузова Шишацької громади. Мати дитина Галина Іващенко опублікувала відео в групі «Шишаки. Шишаччина» та підписала його наступним чином:

«Батьки!!! Це просто жах, що коїться в садочку Великої Бузови?! Яке там відношення до моєї дитини!!! Моїй дитині 3 роки виповнилося 1 місяць назад. Він ще не може самостійно вбуватися і вдягатися, але такі методи «вихователя» недопустимі!!! Те що я побачила на відео!!!Яке право має вихователь Герасименко Людмила Борисівна так поводитися з чужою маленькою дитиною?!!! В цій усій ситуації була свідком завідуюча садком Васюк Олена Іванівна і ніяк не відреагувала !!! Але зробила зауваження моїй дитині, що він впертий. Такі люди не повинні працювати біля дітей! Ніколи б не подумала, що прийдеться таке пережити!!!»

Дівчинка вирішила зняти, як їй не дозволили йому допомогти вдягатися. Звичайно, я вимагала звільнення, то як мені повідомили, що вона звільнилася за власним бажанням. Нині моя дитина знаходиться вже третій день вдома.

Відео викликало бурхливе обговорення в соціальній мережі: одні користувачі стали на бік виховательки і дорікають матері, яка в 3,1 не навчила свою дитину вдягатися, інші – готові ледь не розіпнути виховательку за те, що кричить на дитину та грубо вдягає на хлопчика штани.

Галина Іващенко щодо дій виховательки написала заяву в поліцію, передає kolo.news.

Як повідомила Ірина Москаленко, керівниця відділу ювенальної превенції поліції Полтавщини, у діях працівниці навчально-виховного комплексу поліція вбачає ознаки булінгу. Відносно виховательки склали протокол за ст. 173-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення – булінг (цькування) учасника освітнього процесу, повідомляють на сайті обласної поліції.

Санкція статті передбачає адміністративне стягнення у вигляді штрафу (від 850 до 1700 гривень) або громадських робіт на строк від двадцяти до сорока годин.

У коментарі «Колу» матір хлопчика розповіла, що дитячий садок знаходиться в іншому селі, дітей туди возять автобусом, тому її сина допомагає забирати сусідська дівчинка.

– Дівчинка вирішила зняти, як їй не дозволили йому допомогти вдягатися. Звичайно, я вимагала звільнення, то як мені повідомили, що вона звільнилася за власним бажанням. Нині моя дитина знаходиться вже третій день вдома, – прокоментувала Галина Іващенко.

Олена Васюк, завідувачка дошкільного навчального закладу «Фіалка», де стався інцидент, підтвердила, що вихователька Людмила Герасименко звільнилася.

– Людмила Борисівна написала заяву на звільнення за власним бажанням того ж дня. Вона ще не пенсійного віку. Людмила Борисівна енергійна, ініціативна, артистична людина і разом з тим дуже емоційна. Вона дуже багато зробила для дитячого садка, її заняття завжди були розкішними, – характеризує виховательку завідувачка садочком. – Я вважаю, що насилля щодо дитини не було, але вона справді підвищила голос на хлопчика, назвала його впертим  і тут і моя вина є. Я зробила їй зауваження, але вже не в роздягальні, а у групі. Але можу сказати, що та дитина і справді не старалася і не намагалася вдягти колготи та штани, тому в будь-якому випадку вихователька вдягла хлопчика.

 За словами Олени Васюк, батьки тих дітей, яких навчала Людмила Борисівна, позитивно відгукуються про виховательку.

У ДНЗ дві групи, тож одна з них зараз залишилася без вихователя.

Нагадаємо, мешканці села під Луцьком не можуть добратися додому, бо їздить єдина маршрутка, і та переповнена.

Telegram Channel