Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Нововолинській лікарні з’явиться киснева станція вартістю майже 3 мільйони гривень

В інфекційному відділенні зайнято більше 60% ліжкомісць.

Фото БУГ.

У Нововолинській лікарні з’явиться киснева станція вартістю майже 3 мільйони гривень

До кінця грудня поточного, 2020 року, у Нововолинській центральній міській лікарні планують встановити кисневу станцію

Про це повідомляють 13-го листопада на офіційному сайті міста, пише БУГ. Вартість будівництва майже 3 мільйони гривень.

Т.в.о. директора НЦМЛ Андрій Сторонський зазначив, що вже готова проєктно-кошторисна документація і найближчими днями вона пройде експертизу. Після цього розпочнуть перемовини з підрядником, який встановлюватиме кисневу бочку на 5 тисяч літрів.

Таким чином, реанімація розшириться до 16 ліжок.

Реклама Google

«Орієнтовно цей процес плануємо завершити до кінця грудня нинішнього року. 25 кисневих точок буде підведено до інфекційного відділення та централізовано кисень постачатиметься у реанімацію і приймальне відділення екстреної допомоги, у якому, за необхідності, плануємо відкрити 8 реанімаційних ліжок. Таким чином, реанімація розшириться до 16 ліжок», – зазначив Сторонський.

Повідомляють також, що розглядають питання щодо можливого відкриття додаткових 20 ліжок на базі неврологічного відділення, де лікуватимуться хворі з нескладним перебігом коронавірусу.

Нагадаємо, останню добу Нововолинську зафіксували ще 30 нових випадків хвороби, за увесь період пандемії зареєстровано 1446 випадків захворювання на Covid-19.

В інфекційному відділенні зайнято більше 60% ліжкомісць. Там лікується 27 мешканців міста та 1 житель Іваничівщини, з них 6 хворих – у реанімації. Крім того, у відділенні перебуває 12 пацієнтів  з підозрою.

 

Telegram Channel