Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Від коронавірусу померло 258 українських медпрацівників – Степанов

Міністр Максим Степанов заявив, що навіть один день посиленого карантину може зменшити навантаження на лікарні.

Фото УП.

Від коронавірусу померло 258 українських медпрацівників – Степанов

За час пандемії в Україні коронавірус виявили у 26 422 медичних працівників, з них 258 людей померло

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в суботу. Він запевнив, що зарплата медичних працівників і далі зростатиме, але підкреслив, що «не все міряється грошима», оскільки вони отримують дуже важке психологічне навантаження, працюючи з хворими на COVID-19.

У мене до вас єдине прохання – почніть ставитися до своїх виборців як до людей, а не електорату.

Реклама Google

Міністр закликав підтримати лікарів у боротьбі з коронавірусом, дотримуючись протиепідемічних правил, щоб зменшити кількість хворих.

Він знову заявив, що найкращим способом знизити передачу вірусу є запровадження повного жорсткого карантину, однак Україна не може собі цього дозволити з економічної точки зору. Тому було запроваджено карантин вихідного дня, оскільки, за твердженням українських епідеміологів, навіть 1 день карантину впливає на зменшення захворюваності. «Багато так званих експертів почали розводити демагогію, рівняти, а що робити з метро, з транспортом в будні дні. Так, але транспорт і метро – це критична інфраструктура, це призведе до повного локдауну, який не витримає наша країна».

«Окремо хочу звернутися до деяких мерів, у яких попереду другий тур – у когось завтра, в когось за тиждень. У мене до вас єдине прохання – почніть ставитися до своїх виборців як до людей, а не електорату. Життя і здоров'я будь-якої людини набагато вище, ніж будь-які передвиборчі речі».

Джерело: УП.
Telegram Channel