Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Які маски захищають краще: тканинні чи одноразові: дослідження

Маски.

Фото 24 канал.

Які маски захищають краще: тканинні чи одноразові: дослідження

Довели, що тканинні маски ефективніші, ніж вважалося раніше

Центри з контролю і профілактиці захворювань (CDC) змінили позицію щодо тканинних масок. Раніше організація передбачала, що їхнє головне призначення – захист людей, які поруч.

Як передає 24 канал у попередній версії документа CDC писали, що функція тканинних масок – блокувати виділення заражених вірусом частинок, коли людина, що її носить, дихає, говорить або чхає.

Реклама Google

 

У новій редакції документа зазначили, що «користь масок складається з комбінації контролю джерела інфекції та особистого захисту того, хто їх носить».

Більш щільна тканина дає кращий захист. У певних випадках маски затримують більшу частину частинок з діаметром 1 мікрометр.

 

CDC повідомляють, що тканинні маски здатні затримувати частинки з діаметром дрібніше 10 мікрометрів, але їх ефективність в різних дослідженнях відрізнялася. Більш щільна тканина дає кращий захист. У певних випадках маски затримують більшу частину частинок з діаметром 1 мікрометр.

 

Реклама Google

 

Агентство наводить приклади досліджень, які підтверджують ефективність носіння масок для профілактики COVID-19 в реальному житті.

Наприклад, на під час спалаху інфекції на кораблі «Теодор Рузвельт» носіння масок було пов'язано зі зниженням ризику зараження на 70%. Політика обов'язкового носіння масок в громадських місцях супроводжувалася істотним зниженням захворюваності нової коронавірусної інфекції.

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel