Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
В Італії антитіла до коронавірусу виявили в крові пацієнтів ще до пандемії

Вірус був раніше, аніж ми думали.

Фото – independent.

В Італії антитіла до коронавірусу виявили в крові пацієнтів ще до пандемії

Сліди коронавірусу також виявили у стічних водах в Італії з грудня минулого року

В Італії медики виявили, що коронавірус поширювався в країні ще у вересні минулого року, тобто за кілька місяців до того, як почався спалах хвороби.

Про це пише 24 канал. 

Антитіла в людей виявили випадковим чином

Група вчених, серед яких представники провідного центру дослідження раку Fondazione IRCCS Istituto Nazionale dei Tumori, проаналізувала зразки крові майже 1000 безсимптомних людей, які брали участь у скринінговому дослідженні на рак легенів. COVID-19 виявили приблизно у 11% людей. Роботу опублікували в Tumori Journal, пише Independent.

Дослідження тривало з вересня 2019 року по березень 2020 рік.

У 14% людей антитіла виявили з вересня минулого року, а близько 30% – з другого тижня лютого 2020-го.

Люди перехворіли, ще до першого зареєстрованого випадку

Сліди коронавірусу також виявили у стічних водах в Італії з грудня минулого року. Вчені припускають, що вірус циркулював більше ніж за місяць до першого підтвердженого в країні випадку хвороби.

Дослідження свідчить, про дуже раннє поширення SARS-CoV-2 серед безсимптомних людей в Італії за кілька місяців до того, як зареєстрували першого пацієнта,  – зауважили дослідники.

 

 

До слова,  Італія стала символом коронавірусної кризи в Європі, у пік епідемії уряд був вимушений залучити військові вантажівки для перевезення загиблих. Середньодобова кількість нових випадків захворювання в країні досягла максимуму – понад 34 тисячі за останні 7 днів.В Італії на коронавірус захворіли понад 1,17 мільйона людей. Через другу хвилю пандемії Італія знову запровадила жорсткі карантинні обмеження.


 

Вірус був раніше, аніж ми думали.
Вірус був раніше, аніж ми думали.

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel