Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Зеленського просять дозволити українцю брати за дружину іншого українця, а українці виходити заміж за іншу українку

Нині ж українські парубки укладають шлюби між собою за кордоном...

Фото zmina.info

Зеленського просять дозволити українцю брати за дружину іншого українця, а українці виходити заміж за іншу українку

Петицію вже підтримала дюжина осіб

Денис Черников зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію наступного змісту:

«Україна – це демократична держава. Демократична держава передбачає рівне ставлення в такій країні до різноманітних суспільних груп. В Україні ситуація дещо відрізняється. Наприклад розглянемо закон який суперечить демократії у країні.

Стаття 51. Шлюб ґрунтується на вільній згоді жінки і чоловіка. Кожен із подружжя має рівні права і обов'язки у шлюбі та сім'ї.

Яка своєю чергою походить від конституції СРСР: «Стаття 53. Сім'я перебуває під захистом держави. Шлюб ґрунтується на добровільно згоді жінки і чоловіка; подружжя є повністю рівноправним у сімейних відносинах.

Дивлячись на вік даної статі, а це понад 43 роки, вимагаємо замінити слова чоловік та жінка, на «гендерно незалежна особа».

Дивлячись на вік даної статі, а це понад 43 роки, вимагаємо замінити слова чоловік та жінка, на «гендерно незалежна особа».

Головна проблема відсутності державної підтримки одностатевих пар це не підтримка ЛГБТ людей релігією, але влада забуває, що згідно 35 Конституції України: «Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність».

Тому, в питаннях легалізації одностатевих шлюбів та усиновлення дітей, релігія не має жодного впливу.

Право сповідувати релігію це таке ж саме право, як і не сповідувати жодної релігії.

Також стаття 51 Конституції України не відповідає Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, а саме:

Стаття 5. Право на свободу та особисту недоторканність Кожен має право на свободу та особисту недоторканність. Нікого не може бути позбавлено свободи, крім таких випадків і відповідно до процедури, встановленої законом, тобто заборона на шлюб та на усиновлення дітей є порушенням особистого недоторканості.

Стаття 8. Право на повагу до приватного і сімейного життя 1. Кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції., тобто заборона на шлюб та усиновлення дітей це грубе втручання в приватне та сімейне життя.

Стаття 10. Свобода вираження поглядів 1. Кожен має право на свободу вираження поглядів. Це право включає свободу дотримуватися своїх поглядів, одержувати і передавати інформацію та ідеї без втручання органів державної влади і незалежно від кордонів, тобто заборона на шлюб та усиновлення дітей це пряма заборона на свободу вираження своїх поглядів.

Стаття 14. Заборона дискримінації.

Користування правами та свободами, визнаними в цій Конвенції, має бути забезпечене без дискримінації за будь-якою ознакою - статі, раси, кольору шкіри, мови, релігії, політичних чи інших переконань, національного чи соціального походження, належності до національних меншин, майнового стану, народження, або за іншою ознакою.

Беручи до уваги, що в Україні людей які відносять себе до ЛГБТ близько 10% від населення, вимагаємо надати право на шлюб та усиновлення дітей одностатевим сім’ям.

Роз'яснити представникам релігії що вони не можуть впливати на рішення людей які не сповідують їх віри.

Заборонити представникам влади розпалювати ненависть у суспільстві на питаннях гендерної рівності», - йдеться в петиції.

Telegram Channel