Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
«Маріонетки Росії до цього часу сидять у Верховній Раді», – керівниця посольства США

Дипломатка похвалила Зеленського за реформи.

Фото U.S. Embassy Kyiv Ukraine.

«Маріонетки Росії до цього часу сидять у Верховній Раді», – керівниця посольства США

За словами дипломатки, США залишаються повністю відданими дипломатичним зусиллям для припинення створеного Росією конфлікту на сході України

У Верховній Раді України до цього часу є маріонетки РФ, а антизахідні наративи Кремля поширюються в медіапросторі України.

Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, повідомляє «Liga.net».

Олігархи і далі телефонують членам Ради, суддям та іншим посадовим особам, щоб підірвати порядок денний президента, і щоб система працювала на їх користь.

«Зараз на багатьох фронтах Україна бореться з агресією Росії: окупацією і спробою анексії Криму, підтримуваним Росією конфліктом на Донбасі. Також це кібератаки і дезінформація, яка поширюється з території РФ і через маріонеток Росії, частина з яких по сьогоднішній день сидить Верховній Раді», - сказала Квін.

За її словами, агенти впливу Кремля намагаються поширювати антизахідні наративи в Україні через медіахолдинги і соцмережі.

«Ці голоси говорять, що західні партнери намагаються управляти внутрішніми справами України. Цей наратив нечесний: він перевертає реальність з ніг на голову. Західні партнери підтримують Україну, ті цілі, які стоять перед українським урядом і народом», - зауважила дипломатка.

Нагадаємо, США допоможуть Україні закупити вакцину від коронавірусу.

Тимчасова повірена у справах США в Україні також зазначила, що Володимир Зеленський прийшов до влади з гаслом боротьби з корупцією і «досяг певних успіхів»: скасування депутатської недоторканності, прийняття банківського і земельного закону. Однак реформам намагаються чинити опір ті, чиї інтереси вони зачіпають.

«Олігархи і далі телефонують членам Ради, суддям та іншим посадовим особам, щоб підірвати порядок денний президента, і щоб система працювала на їх користь», - додала Квін.

Нагадаємо, у вересні Квін закликала Росію припинити війну на Донбасі і звільнити політв'язнів. За її словами, США залишаються повністю відданими дипломатичним зусиллям для припинення створеного Росією конфлікту на сході України.

Telegram Channel