Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
США допоможуть Україні закупити вакцину від коронавірусу

Препарат надійде не раніше другого кварталу 2021 року.

Фото Pixabay.

США допоможуть Україні закупити вакцину від коронавірусу

Таких домовленостей досягли під час телефонної розмови очільників МОЗ двох країн

Сполучені Штати Америки допоможуть Україні у пришвидшенні підписання контрактів з компаніями, які розробляють вакцини від Covid-19. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України.

Отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США, який допоможе посиленню комунікації між українським міністерством та компаніями Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax.

Реклама Google
 

Глава американського МОЗ Алекс Азар заявив, що отримання вакцини Україною є пріоритетом і для уряду США, який допоможе посиленню комунікації між українським міністерством та компаніями Moderna, Johnson & Johnson, Pfizer та Novavax.

«Ми спілкуємося з багатьма нашими міжнародними партнерами та фармацевтичними компаніями щодо забезпечення оперативної поставки в Україну безпечної та ефективної вакцини, адже саме вакцина є єдиним реальним засобом протидії пандемії Covid-19. Ми сподіваємося на підтримку наших друзів із США в цьому питанні», – заявив Максим Степанов.

Нагадаємо, раніше голова українського офісу ВООЗ Ярно Хабіхта заявив, що Україна отримає вакцину проти Covid-19 в рамках Фонду глобального доступу до вакцин Covid-19 (COVAX), але не раніше другого кварталу 2021 року.

Він підкреслив, що кожна країна отримуватиме вакцину у кількості, що дорівнює 20% від кількості населення.

У ВООЗ це називають «справедливим розподілом», аби дотримуватися принципу рівності на першому етапі кампанії з щеплення від Covid-19.

Нагадаємо, коронавірус виявлено у 68 жителів Горохівщини.

Telegram Channel