Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Волинянку від важкої хвороби врятувало озеро, і коронавірус оминув

Пані Галина зі Старовижівщини.

Фото Вісника.

Волинянку від важкої хвороби врятувало озеро, і коронавірус оминув

Одужати після інсульту допомогло моржування, і коронавірус жінку оминув

Коли після багатьох років, проведених на чужині, Галина Анісімова повернулася в рідні Сереховичі Старовижівського району, була сповнена найрізноманітніших позитивних задумів. Хотілося відновити в селі краєзнавчий музей, посадити біля хати багато екзотичних дерев та кущів і написати історію власного роду.Однак здійсненню планів колишньої медички завадила хвороба, пише Вісник

Усі свої таланти жінка отримала завдяки генам. Її батько Клим Ціщик, коли повернувся з фронту, посадив власний сад із 44 дерев, був у колгоспі першим водієм, фотографом, художником, муляром, електриком, шив взуття – вмів усе. А ще гарно співав. Дружина Афанасія – красуня на всю округу, брала участь у сільських виставах, вправно тримала голку. Вишиту нею сорочку з гордістю носив колись депутат польського сейму Іван Бондарчук.

«Свій родовід вивчила до сьомого коліна, – каже Галина Климівна. – Навіть правнук Дамир вже знає всіх своїх сільських предків. Разом з небайдужими односельцями назбирали чимало цікавого про минуле села – маємо музей. Та й наша хата, якій у 2025 році виповниться 100 років, –  розповіла жінка

 

 

Коли Галині Анісімовій було 62 роки, її розбив інсульт. Важко долала недугу, всьому доводилося вчитися заново. Але наступного літа почала купатися, і це дуже допомогло жінці. 

 

Спочатку на коронавірус захворів правнук, а потім онучка з чоловіком. Її, дякуючи Богові, хвороба оминула, хоч мешкає з рідними на одному подвір’ї. Можливо, озеро й допомогло.

«Живемо на березі озера Серех. У дитинстві з трьох років вміла плавати, бувало, що навіть перепливала водойму. Тож і тепер, як колись, по кілька разів на день іду, аби оздоровитись. Лікарі кажуть, що при таких хворобах допомагає – і мій тому приклад. Купаюся, як тільки степліє і до пізньої осені», – розповіла пані Галина.

Щоправда цьогоріч Галині Климівні довелося на місяць позбавити себе цієї насолоди – завадила самоізоляція. Спочатку на коронавірус захворів правнук, а потім онучка з чоловіком. Її, дякуючи Богові, хвороба оминула, хоч мешкає з рідними на одному подвір’ї. Можливо, озеро й допомогло.

 

Джерело: Вісник
Telegram Channel