Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині сільським медикам купили нові авто (Фото)

Нові авто.

Фото Суспільного.

На Волині сільським медикам купили нові авто (Фото)

Щоб мали чим їздити до хворих

40 нових автомобілів сьогодні отримали Центри первинної медико-санітарної допомоги Волині. Машини працюватимуть на потреби сімейних лікарів, які працюють у селах.

Про це розповіла Суспільному виконувачка обов’язків начальника обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.

За словами заступника директора обласного департаменту інфраструктури Івана Корчука на автомобілі витратили 19 мільйонів 700 тисяч гривень з державного бюджету.

У Рожищенському районі нові авто отримали три амбулаторії сіл Переспа, Щурин та Сокіл. Директора районного центру ПМСД Леся Басалик розповідає, що у селі Щурин – водій сам лікар. Каже, це дуже перспективно мати медпрацівників з водійськими правами. В інших селах району сімейні лікарі працюють в тандемі з водіями.

 У селі Щурин – водій сам лікар. Дуже перспективно мати медпрацівників з водійськими правами. В інших селах району сімейні лікарі працюють в тандемі з водіями.

 

 

 

Нову автівку отримала амбулаторія у селі Переспа. Нею обслуговують потреби 13 сіл. «Стара машина була зношеною, більше часу та коштів витрачали на її ремонт, менше - працювали на виїздах», - каже сімейна лікарка Тетяна Бойчук.

Реклама Google

 

Директор Камінь-Каширського центру сімейної медицини Ігор Соловей каже, отримали чотири машини. Ними замінять 20-ть старих УАЗів, які вичерпали себе і технічно, і морально. «Це буде дуже корисно для населення та надважливо для лікарів, які працюють досить напружено, не мають нормальної можливості комунікувати з пацієнтами. Ці авто для нас необхідні», - розповідає медик.

 

 

 

 

Джерело: Суспільне Волині.
Telegram Channel