Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Лупа може бути симптомом хвороби Паркінсона

Будьте здоровими!

Фото lhealth.info

Лупа може бути симптомом хвороби Паркінсона

Що викликає себорейний дерматит і чому він вражає пацієнтів з Паркінсоном, вчені поки відповісти не можуть

Хвороба Паркінсона характеризується втратою в певній області мозку клітин, які виробляють дофамін. Цей гормон діє як посередник між мозком і нервовою системою, що і забезпечує контроль людини над рухами тіла.

Відповідно, зниження рівня дофаміну призводить до різних порушень, пов’язаних з рухом. Це моторні ознаки. Так, одним з перших симптомів Паркінсона називають тремтіння в руках, або тремор. Також людина рухається повільніше, ніж зазвичай, а його хода стає специфічною. Крім цього, відзначається напруга в м’язах, через що вони стають жорсткими, можуть бути м’язові судоми, інформує lhealth.info.

У захворювання при цьому є і немоторні симптоми. Лупа на шкірі голови якраз один з них.

У захворювання при цьому є і немоторні симптоми. До них відносяться ті, які не пов’язані з рухом. Лупа на шкірі голови якраз один з них. Від неї часто страждають люди з хворобою Паркінсона. У легкій формі так званий себорейний дерматит проявляється у вигляді лупи. У важкій – шкіра голови стає червоною і лускатою, іноді з’являється вологий висип.

Що викликає себорейний дерматит і чому він вражає пацієнтів з Паркінсоном, вчені поки відповісти не можуть. Однак передбачається, що це пов’язано з певним типом дріжджів на шкірі, пише Express.

Серед інших немоторних симптомів Паркінсона відзначаються низький кров’яний тиск, сонливість, втома і пітливість. Крім того, у людей з цим захворюванням можуть бути проблеми з мовою і спілкуванням, сечовим міхуром або кишечником, зором і зубами.

Telegram Channel