Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Кисень в лікарнях: Степанов повідомив, скільки ліжок облаштовано для порятунку Covid-хворих

Міністр запевняє, що кисню вистачить всім хворим.

Фото Главком.

Кисень в лікарнях: Степанов повідомив, скільки ліжок облаштовано для порятунку Covid-хворих

Міністр запевнив, що ліжок із киснем в українських лікарнях щодня стає більше На початку пандемії в Україні було понад 3 тисячі ліжок із підведеним киснем, однак зараз їх понад 24 тисячі

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. «Так, у нас є проблеми, ми знаємо про ці проблеми, з киснем проблеми. Темпи розгортання пандемії такі, що ми інколи не встигаємо з одного боку, а з іншого боку, ми вирішуємо ті проблеми, які були 29 років. Якщо ми говоримо про кисень, то на початку епідемії ми мали до 3,3 тисяч ліжок на всю країну з підведеним киснем, а зараз вже у нас 24 575 ліжок. Кожного дня ми збільшуємо кількість ліжок з підведеним киснем або централізовано або кисневим концентратом», - зазначив він.

Якщо ми говоримо про кисень, то на початку епідемії ми мали до 3,3 тисяч ліжок на всю країну з підведеним киснем, а зараз вже у нас 24 575 ліжок.

Реклама Google

Зазначимо, що 19 листопада Степанов заявив, що в Україні у лікарнях є 23 571 ліжко з підведеним киснем. Тобто на понад тисячу менше, ніж станом на ранок 20 листопада. 
Нагадаємо, у МОЗ планували до середини листопада забезпечити медичним киснем не менше 25 тисяч лікарняних ліжок у регіонах. Всього у планах забезпечити 40 тисяч ліжок підведенням кисню. Для цього уряд виділив майже 900 млн грн на кисень у Covid-лікарнях.
Разом з тим Львівський обласний госпіталь отримає кисневе обладнання від Фонду Порошенка. 

Джерело: Главком.
Telegram Channel