Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Як боротися зі стресом

Способів є багато, можливо, якийсь із них підійде Вам.

Волинь-нова

Як боротися зі стресом

На жаль, проблем у нашому повсякденні не бракує — на роботі, у школі чи виші, в родині, особистому житті, стосунках із друзями чи колегами. Тривалі невирішені конфлікти, непорозуміння, негативні емоції зумовлюють стреси. Такий психологічний стан може мати різні наслідки — від легкого нездужання до серйозних захворювань. Тож необхідно навчитися справлятися з ним, аби зберегти здоров’я

Перш за все слід визначити причину стресового стану, зрозуміти, що саме турбує, проаналізувати і розсортувати проблеми на контрольовані і неконтрольовані, адже іноді людина сама придумує собі труднощі, засмучується через дрібниці.

Якщо ситуацію можна виправити, потрібно спокійно подумати і знайти вихід. Складання плану дій буде додатковим кроком до заспокоєння.

Складання плану дій буде додатковим кроком до заспокоєння. 

Буває, тривожить щось складніше, що від нас не залежить. У цьому випадку немає сенсу нервувати, краще відволіктися від проблеми, зосередити увагу на чомусь іншому. Способи розслаблення на шляху до гармонії можуть бути різними:

Розмова з близькими людьми. Іноді для зняття нервового напруження достатньо, щоб тебе вислухали. Рідні до того ж іще й підтримають, допоможуть глянути збоку на ситуацію, що склалася, і знайти шляхи вирішення.

Дихальна гімнастика. При появі перших ознак нервозності зробіть дихальні вправи, які приведуть думки в порядок і розслаблять напружені м’язи.
Прогулянка на свіжому повітрі. Це допоможе на якийсь час забути про турботи. Необхідно виділяти хоча б пів години щодня, щоб неспішно пройтися, насолодитися спогляданням краси природи.

Пошук підстав для радості. Життя сповнене приємних дрібниць, учіться їх помічати: сонячна погода, чай зі смаколиками, фільми, спілкування, хобі. Головне в боротьбі зі стресом — налаштування на позитив.

Читання. Захопливий сюжет книги допоможе абстрагуватися від нагальних проблем. Секрет цього способу — у концентрації уваги. Коли мозок сприймає іншу інформацію, труднощі відступають на задній план.

Медитації. Є безліч методів медитативного розслаблення. Впоратися з нервовим напруженням допомагають прослуховування звуків природи, мантри, зосередження на диханні, малювання, візуалізація тощо.

Окрім названих, завжди можна знайти свою особисту панацею від стресу. Головне в боротьбі з ним — вчасно вжити заходів, щоб не допустити важких наслідків.

Telegram Channel