Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Не одягнув маски? Плати 7 000 євро

В Україні чи ненайвищі штрафи.

Фото з відкритих джерел.

Не одягнув маски? Плати 7 000 євро

В інших європейських країнах штрафи за порушення маскового режиму більш демократичні

В Україні мають намір штрафувати за відсутність індивідуального засобу захисту в громадських місцях і транспорті — Верховна Рада ухвалила відповідний закон, який чекає на підпис Президента.

За словами міністра юстиції Дениса Малюськи, накладати штраф будуть поліцейські, представники СЕС або органів місцевого самоврядування одразу ж на місці. Розмір стягнення становитиме 170–255 гривень, в середньому це 6,3 євро, що небагато порівняно з іншими країнами. «Слово і діло» вивчило, на скільки можуть покарати за відсутність маски в світі

Менший, ніж в Україні, штраф за таке порушення тільки в Грузії – в середньому 5 євро. Відповідний закон місцевий парламент ухвалив ще влітку. Стало обов’язковим носити маску в закритих громадських місцях, транспорті й таксі. Якщо людина не може у ній перебувати за станом здоров’я, вона повинна отримати довідку. В середньому 17 євро штрафу загрожує за відсутність маски у Вірменії.

Менший, ніж в Україні, штраф за таке порушення тільки в Грузії – в середньому 5 євро.

 

У Великій Британії у вересні посилили карантин через коронавірус, у тому числі збільшили штрафи за порушення маскового режиму. Тепер за появу без пов’язки в публічних місцях можна заплатити в середньому 3 тис. 583,5 євро (від 67 до 7100 євро). Їх повинні носити водії та пасажири таксі, працівники магазинів, персонал і гості в готелях, співробітники і відвідувачі закладів сфери обслуговування. Якщо масковий режим був порушений шість разів, то загрожує вже штраф у розмірі 7,1 тис. євро.

 

 

Високі штрафи також у Польщі, середній розмір – 3 тис. 416 євро (від 112 до 6720 євро). Маски повинні носити в транспорті, магазинах, кінотеатрах, театрах і церквах. У середньому трохи більше 3 тис. євро доведеться заплатити за відсутність індивідуального засобу захисту в Іспанії (від 100 до 6 тис. євро).


В інших європейських країнах штрафи за порушення маскового режиму більш демократичні, але як для України все ж високі: у Нідерландах у середньому 222,5 євро (від 95 до 350 євро), Бельгії – 250 євро, Німеччині – 275 євро (50–500 євро), Португалії – 235 євро (120–350 євро), Швейцарії – 232 євро, Латвії – 30 євро (10–50 євро).
В Україні, нагадаємо, не штрафуватимуть за відсутність маски на вулицях. А наприклад, у Туреччині засіб індивідуального захисту потрібно носити всюди: в закритих і відкритих громадських місцях, транспорті, на вулицях, у парках і на пляжах. Інакше загрожує штраф, середній розмір якого – 212 євро.

 

 

Накладати штрафи за відсутності маски матимуть право:

  • працівники поліції,
  • працівники епідемічного контролю,
  • представники органів місцевого самоврядування.

За відсутність маски поліція зможе штрафувати порушника прямо на місці.

 

Джерело: slovoidilo.ua 
Telegram Channel