Які продукти можуть допомогти у боротьбі з коронавірусом - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.15 € 34.16
Які продукти можуть допомогти у боротьбі з коронавірусом

Медик порадила їсти овочі та фрукти з високим вмістом вітаміну С.

Фото Pxhere.

Які продукти можуть допомогти у боротьбі з коронавірусом

Британська лікарка Гіта Мейкер-Кларк розповіла, що їжа може бути ліками при COVID-19

За словами медика, клінічне використання харчових продуктів як ліки відіграє величезну роль у лікуванні пацієнта.

Лікарка вважає, що запальним станам при коронавірусі можна допомогти, збільшивши споживання свіжих продуктів і зменшивши споживання рафінованого цукру та обробленої їжі, пише «Обозреватель» з посиланням на Express.со.

Гіта Мейкер-Кларк порадила їсти продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як: броколі, солодкий перець, брюссельську капусту, папайю, цитрусові. Ці фрукти та овочі забезпечують денну дозу вітаміну С, який може допомогти імунній системі.

 

«Я бачу істотні поліпшення з додаванням у раціон свіжих фруктів та овочів», – зазначила Мейкер-Кларк.

Гіта Мейкер-Кларк порадила їсти продукти з високим вмістом вітаміну С, такі як: броколі, солодкий перець, брюссельську капусту, папайю, цитрусові. Ці фрукти та овочі забезпечують денну дозу вітаміну С, який може допомогти імунній системі.

«Складна, інтегрована імунна система потребує вітамінів A, C, D, E, B6 і B12, фолієвої кислоти, цинку, заліза, міді, селені та багатьох інших», – поділилася лікарка.

Національний інститут здоров'я виявив, що продукти з високим вмістом вітаміну А містять листові, зелені овочі, морква, мускусна диня, сквош і солодка картопля. Вітамін Е можна отримати з мигдалю, фундука, арахісу, шпинату й соняшникової олії.

«Решта поживних речовин надходять в організм через цільні продукти, переважно через фрукти та овочі», – розповіла Мейкер-Кларк.

Медикиня пояснила, що в разі гострої інфекції будь-якого типу, зокрема й коронавірусної інфекції, реакція організму на стрес викликає «метаболічні зміни», щоб відбити загарбника. Це збільшує потребу в поживних речовинах.

Читайте також: Люди, які не хворіють на коронавірус: лікар пояснив, що їх захищає.

«Погане харчування викликає порушення імунної функції, яке можна звернути назад, поповнюючи запас поживних речовин – я бачу це щодня у своїй клінічній практиці», – додала вона.