Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У свої 92 вона вчила радіти життю

За фахом була вчителькою початкових класів і викладала у Торчині в школі.

Волинь-нова

У свої 92 вона вчила радіти життю

Зупинилося серце знаної рукодільниці із Торчина Луцького району Ольги Якубової

Маючи вже дев’яносто з гаком літ, майстриня продовжувала творити неймовірну красу: і вишивала, і гердани з бісеру плела, і ляльки-мотанки виготовляла. Вона була постійним учасником виставок–ярмарків, які відбувалися у містах області напередодні великих свят. А ще була вправною кулінаркою, квітникаркою. Яскрава квітуча клумба біля її будинку довгі роки була однією із найгарніших у селищі.

За фахом була вчителькою початкових класів і викладала у Торчині в школі.

За фахом була вчителькою початкових класів і викладала у Торчині в школі. Там все життя пропрацювала пліч-о-пліч зі своїм чоловіком, викладачем біології і майстром на всі руки (навіть автомобіль, який міг орати та сіяти, змайстрував!) Миколою Якубовим, якого не стало 9 років тому. Колишні учні завжди навідувалися у гості до педагогів, і це було для них обох найкращою вдячністю за роботу. Багатьом із них жінка передала і свої вміння вишивати та плести, яке не тільки стало її хобі, а й за часів безгрошів’я допомогло сім’ї вижити.

Реклама Google

Успадкували дар талановитої мами і бабусі дочка Леся та внучка Ольга. Газета «Волинь» розповідала про талановиту жінку в матеріалі «Я вишила долю собі сама» від 28.02.2017 року. А про її винахідника–чоловіка Миколу Якубова йдеться у матеріалі «60 років тому майстер із Торчина «склепав» авто, яке могло ще й орати та сіяти» від 30.06.2019 року. 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel