Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
«Український паспорт = захист Української держави»:  вітчизняні дипломати «відбили» в росіян блогера і антипутінського активіста

Хлопець міг потрапити у російську тюрму.

Фото news24tv.ua.

«Український паспорт = захист Української держави»: вітчизняні дипломати «відбили» в росіян блогера і антипутінського активіста

Михайло Орєшников, якого затримали в Індонезії за екстрадиційним запитом Росії, повертається в Україну

Про це у Твіттері написав Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Lb.ua.

«Ми повернули громадянина України Михайла Орєшнікова з Індонезії, де Росія намагалася його схопити, використовуючи для своїх політичних переслідувань Інтерпол. Ми не дали цього зробити. Літак з Орєшниковим уже летить до Києва. Український паспорт = захист української держави», - написав Кулеба.

Реклама Google

Маючи українське коріння, у 2016 році Михайло отримав український паспорт і став громадянином України, а перед тим, згідно із законом, відмовився від громадянства РФ.

Орєшнікова 6 листопада 2020-го на вимогу РФ затримав Інтерпол в аеропорту Джакарта (Індонезія). 

За словами журналіста Андрія Цаплієнка, Орєшніков колишній громадянин РФ - активний діяч антипутінського руху спротиву. У 2014 році відкрито виступав проти окупації Криму та інформував спільноту про злочини т. зв. «зелених чоловічків» в Україні. 

За свої дії неодноразово був затриманий поліцією РФ та катований. Після погроз життю, 26 липня 2014 року росіянин з’явився на пункті пропуску «Бачевськ» і попросив надати йому політичний притулок в Україні. 

Читайте також: «Не намагайтеся виправити малоросів, просто живіть українським життям», – відомі українці про важливе.

Маючи українське коріння, у 2016 році Михайло отримав український паспорт і став громадянином України, а перед тим, згідно із законом, відмовився від громадянства РФ.

Telegram Channel