Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Епідеміолог розкритикував рециркулятор, який масово купують в пандемію

Не ефективний!

Фото ілюстративне.

Епідеміолог розкритикував рециркулятор, який масово купують в пандемію

Його купують багато шкіл та садочків

Епідеміолог Андрій Александрін заявив, що прилад для очищення та знезараження повітря – рециркулятор (ультрафіолетова лампа закритого типу), не допоможе у боротьбі з COVID-19, а є небезпечним «фуфломіцином».

Про це він розповів в в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера«, інформує 24 канал.

УФ-лампи закритого типу активно поширюють на українському ринку. Зокрема, його купують багато шкіл та садочків.

Рециркулятори під час роботи ультрафіолетові лампи виробляють озон, який відноситься до першої категорії отрути.

«Це звичайний фуфломіцін, який нікому не потрібен», – заявив медик.

За його словами, рециркулятори під час роботи ультрафіолетові лампи виробляють озон, який відноситься до першої категорії отрути.

«І цим усім діти дихають… Ми створюємо умови не тільки в школах і в садочках, за яких ідеально захворіти, але ще і труїмо», – сказав Александрін.

Зауважимо, що в інтернеті справді при пошуку рекламується чимало онлайн-магазинів, які продають рециркулятор. Крім того, деякі них публікують гучні гасла: «Зупини коронавірус!». Ціна на один рециркулятор може сягати від 2500 до 6000 гривень.

До слова, японський виробник світлового обладнання Ushio Inc. випустив ультрафіолетову лампу, яка може вбивати коронавірус, не завдаючи шкоди здоров'ю людини. Це перша в світі лампа такого типу. Її вартість близько 2860 доларів. Компанія приймає замовлення лише від медичних установ, але буде обслуговувати інших клієнтів, як тільки виробництво буде відповідати попиту.
 

Скріншот одного з онлайн магазинів
 

 

 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel