Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Рівняни хочуть здобути грант для роботи з маленькими архітекторами і дизайнерами

Щоб втілити задумане в життя, вирішили взяти участь у конкурсі "Діти в культурі" від Українського культурного фонду.

Фото Суспільне.

Рівняни хочуть здобути грант для роботи з маленькими архітекторами і дизайнерами

У Рівному створюють постійно діючу освітню платформу «DesignKIDS». Школу під такою назвою заснували рік тому. Співавтор проєкту Антон Шинкарук розповів: щоб мати змогу розвиватися далі, вирішили взяти участь у конкурсі «Діти в культурі» від Українського культурного фонду. Аби виграти грант, частину потрібно зібрати спільнокоштом

«Перші кроки в архітектурі» – така назва навчального курсу у школі «DesignKIDS». Діти отримали завдання – побудувати сховок для команди астронавтів, яка висадилась на Марсі, пише Суспільне.

«Я хочу зробити на Марсі базу, яка з металу дуже крепкого. Там буде установка для ракети, щоб їх забрала, хто буде там», – розповів учень освітньої платформи Дарій Гурін.

«Ми робимо будиночки, щоб заселити Марс. Я придумав робити великий хмарочос, щоб туди було легше залітати ракеті, або щоб вилітала», – каже учень Юрій Булина.

Щоб втілити задумане в життя, вирішили взяти участь у конкурсі «Діти в культурі» від Українського культурного фонду.

Освітню платформу «DesignKIDS» заснували викладачі Національного університету водного господарства та природокористування Антон Шинкарук та Наталія Лушнікова у 2019-му. У формі гри вони навчають дітей основам архітектури, дизайну та технологій.

«Ці заняття розвивають креативне, критичне мислення, навички спілкування, комунікації. Також розвивають емпатію, діти краще можуть зрозуміти навколишній світ, людей, що їм потрібно для комфортного життя, комфортного перебування в місті, в архітектурному середовищі», – розповіла Наталія Лушнікова.

Дітей навчають у двох групах, перша – від 6 до 9 років, друга – від 10 до 13. Співзасновник платформи «DesignKIDS» Антон Шинкарук розповідає: зараз працюють над програмою нових курсів та планують проведення майстер-класів.

Щоб втілити задумане в життя, вирішили взяти участь у конкурсі «Діти в культурі» від Українського культурного фонду.

«Ми хочемо створити постійно діючу освітню платформу для дітей, присвячену архітектурі, дизайну, технологіям, інноваціям. Умова цього конкурсу така, що частина суми має бути зібрана на платформі «Спільнокошт» за участі громади, яка зацікавлена в тому, щоб давати нові знання дітям в неформальній освіті», – додає Антон Шинкарук.

Загальна вартість гранту – 300 тисяч гривень. Для того, щоб отримати його, частину потрібно зібрати спільнокоштом на платформі «Велика ідея». Збір завершується 25 грудня.

Telegram Channel