Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Менше 2 тисяч волинян вакцинувалися від грипу

Вакцина - надійний спосіб захиститися від вірусу грипу.

Фото: uifuture.org

Менше 2 тисяч волинян вакцинувалися від грипу

Вакцина проти грипу не закуповується за кошти державного бюджету, тому її потрібно придбати самостійно.

Оскільки грип, гостра респіраторна  вірусна інфекція (ГРВІ) та коронавірусна інфекція мають схожу клінічну картину важливо диференціювати (виключати) захворювання особливо небезпечної інфекції  СOVID -19 серед всіх  осіб з ознаками ГРВІ. Слід пам’ятати, що навіть при легкому перебігу хвороби людина є джерелом інфекції та може інфікувати оточуючих.

Реклама Google

Необхідно зазначити, що такі хворі мають право на проведення  безкоштовного ПЛР дослідження на СOVID -19, що передбачено Стандартом 1 наказу МОЗ України №2122 від 17.09.2020р. «Про внесення змін до Стандартів медичної допомоги «Коронавірусна хвороба (СOVID -19)».                 

Найефективнішим заходом профілактики грипу є вакцинація, в першу чергу груп епідемічного ризику, як медичного так і професійного.

Всього в області вакциновано 1684 осіб, із них 790 – це особи із групи ризику.

Вакцина проти грипу не закуповується за кошти державного бюджету. Її можна придбати в аптеці за власний кошт або за кошти підприємств, місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику (медпрацівники, вчителі, діти до 5 років, вагітні, літні люди, пацієнти із хронічними захворюваннями). 

 В сезон епідемії 2020-2021 року в Україні наявні вакцини від грипу (Ваксигрип (виробник Франція,чотирьохвалентна),  Інфлувак (виробник Нідерланди, трьохвалентна), ДжіСі Флю (виробник Республіка Корея, трьохвалентна та чотирьохвалентна).

Відповідно до законодавства, щеплення проти грипу не входять до Національного календаря щеплень, а відтак, вакцина проти грипу не закуповується за кошти державного бюджету. Її можна придбати в аптеці за власний кошт або за кошти підприємств, місцевих бюджетів для пріоритетних груп ризику (медпрацівники, вчителі, діти до 5 років, вагітні, літні люди, пацієнти із хронічними захворюваннями). 

Нагадаємо, в області показник захворюваності становить 549 на 100 тисяч населення, нижчий від епідемічного порогу на 4%

Джерело: Волинський ОЛЦ МОЗ України
Telegram Channel