Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Власника кафе на Волині оштрафували на 17 тисяч за весілля у карантин вихідного дня

Суд встановив, що на весіллі гуляло близько 40 людей.

Фото ЕП.

Власника кафе на Волині оштрафували на 17 тисяч за весілля у карантин вихідного дня

Суддя Рожищенського районного суду Вячеслав Требик розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності приватного підприємця, у кафе якого попри карантинні обмеження гуляли весілля

Про це йдеться у постанові суду від 11 грудня, пише «Район.Рожище».

Підприємець 15 листопада о 15:00, бувши власником кафе «Княжий келих», що знаходиться у селі Доросині Рожищенського району, здійснив прийом відвідувачів (приблизно 40 осіб) у вказаному закладі громадського харчування.

Під час розгляду справи чоловік свою вину у вчиненні такого правопорушення визнав повністю.

У квітні цього року у кафе прийняли замовлення на проведення весілля. 12 листопада зранку завезли харчі та почали підготовка до весілля. Після обіду цього ж дня підприємцю стало відомо, що з 14 по 15 листопада заборонена робота закладів громадського харчування, тому про це повідомив замовників.

Він розповів, що у квітні цього року у кафе прийняли замовлення на проведення весілля. 12 листопада зранку завезли харчі та почали підготовка до весілля. Після обіду цього ж дня підприємцю стало відомо, що з 14 по 15 листопада заборонена робота закладів громадського харчування, тому про це повідомив замовників.

Однак, зважаючи, що гості були запрошені на весілля, замовники заперечили проти відкладення заходу, і було прийнято рішення про його проведення. Зазначив, що святкування весілля закінчилося о 20:00 15 листопада.

Суд постановив визнати чоловіка винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 44-3 Адміністративного кодексу, і піддати його адміністративному стягненню у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень.

Також він має заплатити 420 гривень судового збору в дохід держави.

Джерело: Район.Рожище
Telegram Channel