Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Міносвіти рекомендує школам запровадити зимові канікули на період локдауну

То коли канікули?

Фото ілюстративне.

Міносвіти рекомендує школам запровадити зимові канікули на період локдауну

Попередньо канікули планували із 25 грудня по 10 січня

Через запровадження локдауну в Україні з 8 по 24 січня учням буде заборонено відвідувати школи. Водночас Міносвіти пропонує навчальним закладам оголосити на цей період зимові канікули.

Про це йдеться в листі МОН до керівників місцевих департаментів освіти і науки, повідомляє пресслужба відомства.

Зазначимо, ще до початку навчального року 2020/2021 Міністерство освіти рекомендувало запровадити у школах зимові канікули з 25 грудня по 10 січня включно.

Тепер там рекомендують школам розглянути можливість за потреби оголосити канікули на період локдауну. У МОН пояснюють, що закон такого не забороняє.

 Міністерство просить школи, які вирішать навчатися під час локдауну, зробити все можливе, щоб організувати належне дистанційне навчання.

Зокрема передбачено, що освітній процес у закладах загальної середньої освіти організовується в межах навчального року, що розпочинається 1 вересня, триває не менше ніж 175 навчальних днів і закінчується не пізніше ніж 1 липня наступного року. А от структуру й тривалість навчального року, тижня, дня, занять, а також форми організації освітнього процесу визначає педагогічна рада закладу. Також за законом шкільні канікули протягом навчального року загалом не можуть тривати менше як 30 днів.

Водночас міністерство просить школи, які вирішать навчатися під час локдауну, зробити все можливе, щоб організувати належне дистанційне навчання.

Джерело: Міністерство освіти і науки України
Telegram Channel