Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Чи буде майдан ФОПів?

Жорсткий карантин може зруйнувати дрібний бізнес.

Фото Фокус.

Чи буде майдан ФОПів?

Учора в центрі Києва відбулися сутички між правоохоронцями та активістами SaveФОП - це рух фізичних осіб підприємців, які протестують проти додаткових податкових обмежень та локдауну

Мітингарі намагались втановити намети на Майдані Незалежності, а поліція – їх розібрати. Внаслідок бійки  постраждали троє правоохоронців, яких госпіталізували із забоями. Сьогодні протести тривають.

Мітингарі намагались втановити намети на Майдані Незалежності, а поліція – їх розібрати.

КОМЕНТАРІ

Михайло БАСАРАБ, політолог:

«Що стосується розгортання Майдану за ініціативи бізнесу, то я вважаю, що в Україні не було і не буде революцій викликаних матеріальними вимогами. Тобто, умовно «за ковбасу», чи «за хліб». При всій повазі, вимоги з якими ФОПи протестують, не здатні перерости в національну революцію».

Реклама Google

Ніна ЮЖАНІНА, народний депутат від фракції «Європейська солідарність»:

«Вони (влада - РЕД) хіба не розуміють, що 8000 гривень (компенсація, запропонована ФОПам – РЕД.) – це виторг невеличкої кав’ярні за один день? І в той час, коли зупиняють кав’ярню з 8 по 24 січня, їй дають компенсацію 8000 гривень – дають виторг одного дня. Не треба роздавати грошей, яких немає. Краще витрачайте їх на боротьбу з COVID. А бізнесу треба запропонувати ті норми, які збережуть їхню діяльність, і дадуть можливість їм розвиватися. Такого принципу взагалі не дотрималися».

Telegram Channel