Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На території заповідника бурштинокопачі промишляли з мотопомпою

Триває слідство.

Фото Національної поліції України.

На території заповідника бурштинокопачі промишляли з мотопомпою

З метою попередження правопорушень у сфері надрокористування, знищення лісових масивів внаслідок незаконного видобутку бурштину-сирцю, поліцейські посилили заходи не тільки у північних районах області, а й на території Рівненського природного заповідника зокрема

Для недопущення вчинення правопорушень у Володимирецькому районі виставлені два переїзних цілодобових пости.

Учора, 17 грудня, під час чергового відпрацювання в поблизу села Мульчиці на території Рівненського заповідника правоохоронці виявили свіжі гідророзмиви ґрунту та вилучили мотопомпу кустарного виробництва із обладнанням для видобутку бурштину. 

З початку року до поліції області надійшло 977 заяв і повідомлень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, 190 із яких — з ознаками кримінальних правопорушень.

За цим фактом слідчі Володимирецького відділення розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, поблизу Луцька затримали бус із 26 бочками спирту.

Із початку року до поліції області надійшло 977 заяв і повідомлень, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину, 190 із яких — з ознаками кримінальних правопорушень. У результаті проведених заходів вилучено 83 мотопомпи, 23 транспортних засоби та понад 2 680 кілограмів бурштину. 

Джерело: Офіційний сайт Національної поліції України.
Telegram Channel