Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Як працюватимуть церкви на Різдво

Карантинні обмеження діятимуть до 28 лютого.

Фото: suspilne.media.

Як працюватимуть церкви на Різдво

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що на Різдво українські храми не будуть закриватися. Однак він закликав церкви дотримуватися карантинних обмежень

«Храми не будуть закриватися, але і церкви також не повинні зловживати, повинні дотримуватися тих карантинних обмежень, які запроваджені українським урядом, підходити до цього мудро, зважено і відповідально», – заявив митрополит. Про це він розповів у інтерв’ю «Радіо Свобода».

Він вважає, що якщо віряни будуть відповідально ставитися до свого здоров’я і дотримуватися рекомендацій, то кількість захворювань COVID-19 піде на спад. «Як зараз ми бачимо, що був такий сплеск певний, майже до 20 тисяч, а зараз в межах 10-12 тисяч…Частину часу буде проведено без жорстких обмежень. Це Різдво Христове. А далі буде видно. Якщо все ж таки це (локдаун і пов’язані з ним заходи – ред.) буде запроваджено, то я вважаю, що потрібно дотримуватися розумно», – сказав предстоятель ПЦУ.

В Україні з 19 грудня 2020-го до 28 лютого 2021 року почали діяти нові карантинні обмеження. Зокрема, вони стосуються проведення масових заходів, сфери розваг і роботи закладів громадського харчування.

Нагадаємо, в Україні з 19 грудня 2020-го до 28 лютого 2021 року почали діяти нові карантинні обмеження. Зокрема, вони стосуються проведення масових заходів, сфери розваг і роботи закладів громадського харчування.

Кабінет міністрів вирішив ввести в Україні новий локдаун з метою стримання поширення коронавірусу з 8 по 24 січня 2021 року включно.

70% українців вважають COVID-19 реальною загрозою особисто для себе та родини, а 79% опитаних підтримують ідею масового тестування населення. При цьому раніше «Рейтинг» оприлюднив результати дослідження, за якими, 40% українців відмовилися б від вакцини, навіть якби за неї не потрібно було платити.

Джерело: suspilne.media
Telegram Channel