Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Сміттєспалювальної печі на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище не буде

Мешканці навколишніх сіл стурбовані питанням сміттєспалювальної печі.

Фото Район.Луцьк

Сміттєспалювальної печі на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище не буде

Підприємство, яке хотіло встановити сміттєспалювальну піч й утилізовувати там рештки тварин, не має відповідних дозвільних документів на діяльність

Сьогодні, під час позачергової 2-ї сесії міської ради, обранці громади розглянули питання «Про продовження терміну дії та внесення змін до Комплексної програми охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2018-2020 роки, затвердженої рішенням міської ради від 29.11.2017 № 34/25, на 2021 рік». Доповідачем з цього питання виступила начальник відділу екології Оксана Лисак. Вона коротко поінформувала про суть змін, які запропоновані в проєкті документу.

Запитання до доповідача виникли у депутатів Юрія Моклиці, Володимира Пшибельського, Алли Жупанюк.

До міськради звернулося підприємство, яке хотіло встановити сміттєспалювальну піч й утилізовувати там рештки тварин. Однак, у нього немає відповідних дозвільних документів на діяльність. Тому, прийнято рішення, що жодної сміттєспалювальної печі на сміттєзвалищі встановлювати не будуть.

Так, Алла Жупанюк поцікавилася долею сміттєспалювальної печі на полігоні у селі Брище. За її словами, мешканці навколишніх сіл стурбовані цим.

Відповідь дав міський голова Ігор Поліщук, зазначивши, що сьогодні мав зустріч з цього питання з активними громадянами населених пунктів, які знаходяться поруч з полігоном твердих побутових відходів у селі Брище. За його словами, до міськради звернулося підприємство, яке хотіло встановити сміттєспалювальну піч й утилізовувати там рештки тварин. Однак, у нього немає відповідних дозвільних документів на діяльність. Тому, прийнято рішення, що жодної сміттєспалювальної печі на сміттєзвалищі встановлювати не будуть.

Депутат Володимир Пшибельський також поцікавився ситуацією з незадовільним станом каштанів у Луцьку.

Оксана Лисак повідомила, що й справді є проблема із захворюваністю каштанів. Свого часу залучали польських фахівців, робили ін’єкції частині дерев, проте ефект був короткочасним. Цьогоріч також було використано речовину для захисту каштанів, яку рекомендували фахівці галузі. Однак, на жаль, ефекту це не дало. Триває пошук препаратів, які б дали змогу попередити захворюваність дерев.

Обранець громади Юрій Моклиця поцікавився ситуацією із озелененням приєднаних територіальних громад.

У відповідь, Оксана Лисак повідомила, що у Луцьку щороку весною та осінню проводять висадку нових зелених насаджень. У 2021році планують працювати із старостами й мешканцями приєднаних громад, аби ті надали пропозиції щодо місць, де можна було б висадити нові дерева та кущі, створити сквери чи парки.

Зрештою, обранці громади підтримали відповідний проєкт рішення.

Джерело: Луцька міська рада.
Telegram Channel