Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В МОЗ пояснили, як влаштувати безпечну новорічну вечірку під час пандемії

Як не підхопити вірус на вечірці.

Фото УНІАН.

В МОЗ пояснили, як влаштувати безпечну новорічну вечірку під час пандемії

Скасувати або перенести вечірку – це нормально, наголошують урядовці

Центр громадського здоров’я МОЗ України навів декілька рекомендацій, які дозволять зробити святкування нового року безпечнішим і зменшити ризик поширення коронавірусу.

Таке повідомлення з’явилось на сторінці ЦГЗ у фейсбуці, передає УНІАН.

Зокрема, у випадку поганого самопочуття краще залишитися вдома. Скасувати або перенести вечірку – це нормально, наголошують урядовці.

Тим хто збирається все ж запросити гостей до себе додому, радять забезпечити заходи безпеки і заздалегідь повідомити про них гостям:

Обмежити кількість гостей, щоби створити можливості для фізичної дистанції. Бажано уникати прямого контакту з іншими, як-то рукостискання та обійми.

 

При можливості святкувати на відкритому повітрі. Якщо ж вечірка відбуватиметься в приміщенні, не забувати регулярно провітрювати.

Гостей слід попросити носити маски, за винятком прийомів їжі й пиття. Варто слідкувати, щоби маска закривала й ніс і рот. Важливо спонукати гостей мати запасні маски, або ж подбати про них самостійно.

Варто слідкувати, аби гості ретельно та часто мили руки. У ванній має  бути достатньо мила й одноразових рушників, антисептиків з вмістом не менше 60% спирту.

Гостей краще закликати не співати й не кричати, особливо в приміщенні.

Слід вдягати маску під час приготування їжі. За можливості краще обмежити перебування і скупчення гостей у місцях, де готують їжу, наприклад, на кухні або біля грилю. Сліт також обмежити кількість людей, які будуть подавати страви, і робити це лише в масках.

Необхідно дезінфікувати поверхні, до яких часто торкаються, і будь-які предмети спільного користування в перервах між використанням.

Читати такожМутований коронавірус в Україні: лікар із Закарпаття розповів про симптоми першого пацієнта

Джерело: УНІАН, МОЗ
Telegram Channel