Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Прем’єр Чехії першим вакцинувався від коронавірусу на пару з 95-річною ветеранкою Другої світової війни

Коли ж у нас почнуть ворушитися?

Фото pravda.com.ua

Прем’єр Чехії першим вакцинувався від коронавірусу на пару з 95-річною ветеранкою Другої світової війни

Відбувалося це у прямому ефірі

Прем’єр Чехії Андрей Бабіш одним з перших отримав дозу вакцини від коронавірусу у прямому ефірі.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє IDNES.

Чехія разом з усіма країнами ЄС сьогодні розпочала вакцинацію від коронавірусу своєю першою отриманою партією на 9750 доз від Pfizer-BioNTech. Першими вакцинують медиків, які працюють з хворими на коронавірус.

Андрей Бабіш вакцинувався у Центральному військовому госпіталі у Празі. Одночасно з ним вакцину отримала 95-річна ветеранка Другої світової війни Емілі Репікова. 

«Цей рік точно був найгіршим у нашій новітній історії. Дуже багато наших співгромадян померли від коронавірусу, епідемія негативно вплинула на наше повсякденне життя. Вакцина, яку ми отримали - це надія на повернення до нормального життя», - сказав Бабіш у коментарі медіа перед вакцинацією. 

Прем’єр сказав, що після уколу не відчув нічого особливого. 

Прем’єр сказав, що після уколу не відчув нічого особливого. 

Публічно отримає вакцину також міністр охорони здоров’я Ян Блатни.

На цей час у країні розгорнуті 31 пункт вакцинації, згодом їхня кількість зросте до 200. 

Також Чехія запустить інформаційну кампанію, у якій закликатиме громадян вакцинуватися добровільно. Очікується, що ширші кола населення отримають доступ до вакцини не раніше як наприкінці березня. 

Як вже повідомлялося, з 27 грудня у Чехії знову почне діяти найжорсткіший рівень карантинних обмежень, що передбачає закриття всіх магазинів, окрім продуктових супермаркетів та аптек, а також комендантську годину з 9 вечора до 5 ранку. Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що щоденний приріст заражень знов почав наближатися до найвищих показників «другої хвилі». 

Telegram Channel