Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Московському патріархаті звинуватили російську дипломатію та «Газпром» у тому, що вони не підкупили Православні Церкви, які визнали українську автокефалію

В РПЦ не бачать нічого поганого в підкупі.

Фото «Укрінформ».

У Московському патріархаті звинуватили російську дипломатію та «Газпром» у тому, що вони не підкупили Православні Церкви, які визнали українську автокефалію

Кажуть, що ситуація з українською церквою пов'язана зі США

Член Синодальної богослужбової комісії РПЦ, професор, диякон Володимир Василик звинуватив російську дипломатію та «Газпром» у тому, що вони не підкупили Православні Церкви, які визнали українську автокефалію, і не зупинили цей процес. Про це пише Credo.Press з посиланням на блог Андрія Кураєва.

Реклама Google

. За часів Федора Івановича і Олексія Михайловича російські посли вирушали в Константинополь, в Олександрію і Єрусалим зі скринями, повними соболів і золота. Де тепер ці посли? Чому наше зовнішньополітичне відомство не робить настільки ж сильного впливу на наших «грецьких друзів»?

Василик зокрема зазначає, що визнання ПЦУ Кіпрською Православною Церквою було закономірним, але російська влада мала чинити тиск, щоб цього не сталося.

«Зрозуміло, що всі ці ганебні процеси з т.зв. ПЦУ пов’язані з серйозними глобальними зрушеннями, з серйозним впливом державного департаменту США і його неприкритим тиском на православний світ. Однак чомусь подібного тиску не було з боку світської влади РФ. За часів Федора Івановича і Олексія Михайловича російські посли вирушали в Константинополь, в Олександрію і Єрусалим зі скринями, повними соболів і золота. Де тепер ці посли? Чому наше зовнішньополітичне відомство не робить настільки ж сильного впливу на наших «грецьких друзів»? Де газпромівські гроші, з держбюджету спрямовані на благу мету консолідації православного світу і збереження авторитету Московського Патріархату в ньому?

Читайте також: Великі українські святині контролює агресор, – предстоятель ПЦУ Епіфаній.

Якщо держава не зацікавлена ​​в підтримці власної Церкви, в тому числі на міжнародній арені, не зацікавлена ​​навіть в її збереженні, то постає велике питання про життєздатність цієї держави. Чи буде вона завтра? І чи будуть на чолі її ті особи, які не бажають забезпечити її збереження?» – зазначає представник РПЦ.

Telegram Channel