Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
 Навіть в умовах коронакризи на Волині зросла сплата податків

Представники бізнесу та громадяни стали більш свідомими платниками податків

Фото: ДПС у Волинській області.

Навіть в умовах коронакризи на Волині зросла сплата податків

Всупереч економічним наслідкам коронакризи на Волині зберігається позитивна динаміка податкових надходжень. Серед чинників, що сприяють росту сплати податків, - відповідальна позиція громадян та бізнесу , впроваджені у процес адміністрування податків сучасні інформаційні технології та ефективна протидія ризикам

Про це учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області поінформувала начальник податкової служби краю Світлана Савчук.

«На Волині загалом позитивна динаміка має місце майже з усіх бюджетоутворюючих платежів. Насамперед, це ріст сплати ПДВ на 32 відсотки. До держбюджету протягом одинадцяти місяців поточного року сплачено 1 мільярд 976 мільйонів гривень ПДВ.  Навіть в умовах коронакризи в області зібрано на 10,9 відсотка більше податку на прибуток. До держбюджету спрямовано 627.2 мільйона гривень податку на прибуток. Це означає, що наша робота з протидії ризиковим операціям сприяє створенню більш чесних конкурентних умов для діяльності сумлінного бізнесу»,  - зазначила Світлана  Савчук. 

 

Як повідомила  очільниця волинських податківців,  в області утримується позитивна динаміка зі сплати податку на доходи фізичних осіб. Протягом одинадцяти місяців 2020 року до бюджету сплачено 4 мільярди 64 мільйони гривень ПДФО. Це на 6,1 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

«Власне сам факт росту сплати ПДФО свідчить про те, що роботодавці всупереч коронакризі намагаються не зменшувати фонд оплати праці. Якщо взяти до уваги, що за підсумками трьох кварталів в області фіксують збільшення кількості  платників податків на понад 5 тисяч господарюючих суб’єктів,   ситуація зі сплатою податків прогнозовано стабільна для бюджетів усіх рівнів», - підсумувала Світлана Савчук.

Читайте такожНа Волині податківця затримали на отриманні хабаря

Тим часом, голова Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області Петро Пилипюк відзначив, що податкова служба впевнено  рухається у напрямку перетворення з суто контролюючого органу на сервісну службу.

«Позиція громадськості однозначна: податки повинні сплачувати всі. Саме якісний податковий сервіс та своєчасна протидія ризикам несплати податків з боку ДПС створюють  кращі умови для діяльності прозорого бізнесу, який наповнює бюджет»,  - підсумував Петро Пилипюк.

Джерело: Пресслужба Головного управління  ДПС у Волинській області
Telegram Channel