Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Унікальну операцію спільно провели луцькі та білоруські медики (Фото 18+)

Волинь-нова

Унікальну операцію спільно провели луцькі та білоруські медики (Фото 18+)

Хірурги відділення ургентної хірургії нашої лікарні разом з білоруськими колегами з Бреста вперше виконали надзвичайно технічно складне оперативне втручання - пілорозберігаючу панкреатодуоденальну резекцію

«Звернувся пацієнт, чоловік 58 років, у якого діагностували рак головки підшлункової залози із механічною жовтяницею.

 

  Хворий з таким діагнозом - кандидат на велику хірургічну операцію, оскільки крім хронічних змін в підшлунковій залозі часто мають і інші ураження цього органу та прилеглих, - розповідає завідувач відділення ургентної хірургіїї Артем Комарницький. - Разом з білоруськими хірургами видалили головку підшлункової залози із пухлиною, дванадцятипалої кишки та частково загальної жовчної протоки із збереженням пілоричного відділу шлунка та відновлення шлунково-кишкового тракту за рахунок анастомозів, а також зробили резекцію ворітної вени із поновленням прохідності, – повідомили у Луцькій міській лікарні.

Усі пацієнти виписані зі стаціонару у задовільному стані.

Ще одному 40-річному пацієнту, який поступив з діагнозом хронічний панкреатит, вірсунголітіаз (конкременти в протоці підшлунковоі залози), киста головки підшлункової залози виконали операцію Фрея - анастомоз протоки залози із тонким кишківником».

Також, до нас потрапила 51-річна пацієнтка з діагнозом «рецидивна грижа стравохідного отвору діафрагми», яка виникла повторно. Провели лапароскопічну фундоплікація по Тупе - повторне лапароскопічне втручання із заміною методики операції. Тобто, операція відбулась без розрізів за допомогою лапароскопа зі спеціальними інструментами.

Читайте такожЗ легкої руки Олега Самчука за рік «переселено» 5 сердець і понад 20 нирок

Таким чином зробили пацієнтці мінімальну операційну травму. максимально скоротили її перебування в стаціонарі, термін лікування і реабілітації, а також отримали хороший косметичний ефект. Тобто, відсутні післяопераційні дефекти у вигляді великих швів».

 

 Усі пацієнти виписані зі стаціонару у задовільному стані.

 

 

Telegram Channel