Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
На Волині судили сільського голову, через якого загинув робітник

У вчиненому обвинувачений розкаявся, вказував, що завдану злочином шкоду повністю відшкодував, просив суворо не карати.

Фото volynnews.

На Волині судили сільського голову, через якого загинув робітник

Під час будівництва він вирішив обійтися без професійних будівельників та залучив до роботи місцевого жителя, який впав з даху та від отриманих травм помер

На Волині судили колишнього голову сільської ради, який став винуватцем загибелі робітника під час перекриття даху дитячого садка.

Про це стало відомо з вироку Турійського районного суду Волинської області, передають volynnews.com.

Так, з серпня по 12 вересня 2018 року обвинувачений, який на той час працював головою Боблівської сільської ради у Турійському районі, за власною ініціативою без належної розробки, затвердження проектно-кошторисної документації та залучення будівельних організацій, які можуть виконувати роботи, пов`язані з підвищеною небезпекою, організував та проводив роботи з ремонту та перекриття даху приміщення дитячого садка, що перебуває у комунальній власності на балансі Боблівської сільської ради.

Він вирішив залучити до роботи місцевого жителя без належного оформлення трудових відносин, оскільки будівельна організація вартість вказаних робіт оцінила у 800 тисяч гривень, яких у сільської ради не було.

З цією метою сільський голова залучив до робіт на висоті місцевого жителя, не уклавши з ним трудових відносин. 12 вересня, виконуючи роботи, чоловік впав з даху та отримав травми несумісні з життям.

Реклама Google

У суді колишній сільський голова визнав свою вину. Він розповів, що вирішив залучити до роботи місцевого жителя без належного оформлення трудових відносин, оскільки будівельна організація вартість вказаних робіт оцінила у 800 тисяч гривень, яких у сільської ради не було.

Читайте також: На Волині учень під час уроку ображав вчительку: його матір судили.

Обвинувачений зазначив, що направляючи на роботи чоловіка, який є особою похилого віку, знав, що вони належать до робіт з підвищеною небезпекою. Визнав, що не виконав належним чином свій обов`язок по контролю за дотриманням правил безпеки й охорони праці. У вчиненому обвинувачений розкаявся, вказував, що завдану злочином шкоду повністю відшкодував, просив суворо не карати.

Тож суд призначив колишньому сільському голові покарання у виді обмеження волі на 1 рік та 6 місяців, змінивши на рік умовного.

Telegram Channel