Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Копали траншею: біля Рівного люди знайшли снаряди у бойовому стані

Знайдені у Великому Олексині боєприпаси стали першими, які виявили і знищили у 2021-му році.

Фото Суспільне.

Копали траншею: біля Рівного люди знайшли снаряди у бойовому стані

В Рівненській області на власному подвір'ї місцеві жителі знайшли боєприпаси часів Другої світової війни. Люди копали траншею на септик і виявили п'ять снарядів, – повідомляють в Службі порятунку. Боєприпаси були в бойовому стані

Снаряди виявили в приватному господарстві у селі Великий Олексин, що біля Рівного, 2-го січня. Там люди копали траншею на септик, пише Суспільне.

«Виявили п'ять артснарядів калібром 76 мм часів Другої світової війни, радянського виробництва. Всі вони були у бойовому стані, радіус ураження при можливому детонуванні – до 500 метрів. Добре, що люди при копанні по ньому не вдарили, бо могло б бути непередбачуване», – розповів речник Служби порятунку області Дмитро Мельник.

Знайдені у Великому Олексині боєприпаси стали першими, які виявили і знищили у 2021-му році.

Додатково, по протоколу, рятувальники перевірили металодетектором прилеглу територію господарства. Більше жодних снарядів чи інших залишків часів війни там не виявили. Знайдені ж боєприпаси знешкодили у спеціально відведеному місці.

Знайдені у Великому Олексині боєприпаси стали першими, які виявили і знищили у 2021-му році. У 2020-му піротехніки ДСНС підірвали 3510 боєприпасів, які відкопали в межах Рівненської області.

Реклама Google

У Службі порятунку нагадали, що варто роботи у випадку, якщо на боєприпас натрапили саме ви:

найперше – не панікувати;

зателефонувати за номером 101, 102;

якщо маєте змогу, то загородити місце знахідки;

не брати до рук чи переносити, не стукати чи здавати на брухт;

не кидати в багаття.

Telegram Channel