Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
12 спроб підкупу прикордонників

І гроші не допомогли...

Фото зі сторінки Західного регіонального управління ДПСУ у Facebook.

12 спроб підкупу прикордонників

Хабародавці намагалися дати кошти на загальну суму 3000 грн, 100 злотих, 40 євро, 20 доларів США та 1000 чеських крон

Упродовж кількох днів цього тижня, на Львівщині іноземці та українці 12 разів пропонували прикордонникам хабарі, аби безперешкодно перетнути державний кордон України. Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Хабародавці намагалися дати кошти на загальну суму 3 000 грн, 100 злотих, 40 євро, 20 доларів США та 1000 чеських крон за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, а також за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Хабародавці намагалися дати кошти за пропуск через державний кордон України без проходження обсервації чи самоізоляції, а також за відсутність страхового медичного сертифіката, який покриває витрати пов’язані з лікуванням COVID-19.

Неправомірні вигоди пропонували військовослужбовцям у пунктах пропуску «Рава – Руська» «Шегині» та «Краківець».

Прикордонники від хабарів відмовились і проінформували співробітників Нацполіції щодо можливих ознак злочину передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Нагадуємо, що згідно з постановою Уряду самоізоляції підлягають особи, що перетинають державний кордон та прибули з держави або є громадянами (підданими) держав зі значним поширенням COVID-19. Вони зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток системи «Вдома».

Аби не проходити обсервацію/самоізоляцію, тим хто прибуває з «червоної зони» необхідно не більше, ніж за 48 годин до перетинання кордону отримати негативний результат тесту на COVID-19.

На даний час Польща внесена у «червону зону» переліку держав зі значним поширенням COVID-19. Цей перелік щотижня оновлюється Міністерством охорони здоров’я України. Громадяни, які в’їжджають в Україну з країни «червоної зони», переважно мають пройти самоізоляцію. Крім цього, іноземці (крім певних винятків), які в’їжджають в Україну, зобов’язані мати страховку, яка передбачає лікування Covid-19, на весь термін перебування в нашій країні.

Telegram Channel